DirectX 12 támogatást kapott a Hitman 2

DirectX 12 támogatást kapott a Hitman 2

A Hitman 2 legújabb DLC-jének érkezéséről nagyjából egy hete számoltunk be, azóta viszont meg is jelent a szóban forgó kiegészítő, ami nem csak új küldetést hozott, hanem egy sokkal jelentősebb változást is: végre elérhetővé vált a DirectX 12 támogatás. Utóbbi azért érdekes, mert a játék a tavaly novemberi megjelenése óta csak DirectX 11 támogatást kínált, ami bizonyos helyzetekben visszafoghatja a rendszer teljesítményét – főleg CPU és RAM intenzív terhelésformáknál (és azért is érdekes volt a dolog, mert az előző részben volt DX12 renderer).

A DirectX 12-es mód bevezetésével a látványvilág ugyan cseppet sem változik, a teljesítmény azonban érezhetően javul. Az új mód igénybevételének előfeltétele, hogy le kell töltenünk az 1,8 GB-os frissítést, ami március 26-án jelent meg, valamint olyan konfigurációval is rendelkeznünk kell, ami tartalmaz Intel, Nvidia vagy AMD gyártmányú, DirectX 12-es támogatással ellátott videóvezérlőt vagy videokártyát. A DirectX 12 mód segítségével leginkább a minimális FPS értékek fognak javulni, de a maximális FPS értékekre is jótékony hatással lesz a frissítés. A DSO Gaming tapasztaltai szerint konfigurációtól függően 15-40 FPS előnyt hozhat a DirectX 12-es mód minden olyan esetben, ahol CPU/RAM limitáció mutatkozhatott DirectX 11 alatt.

Galéria megnyitása
Márciusi útiterv

A DirectX 12-es mód sajnos még nem tökéletes, ugyanis a tesztelők szerint összeomlásokra, illetve akadozásokra mindenképpen lehet számítani, de néhány frissítés múlva, amelyekkel a jelenlegi hibákat kijavítják, sokat javulhat a helyzet, azaz a DirectX 11-es módhoz hasonló stabilitást lehet majd elérni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap