Dimensity 1000C néven érkezett újabb 5G-s lapka a MediaTektől

Ezúttal egy olyan megoldásról számolhatunk be, ami félúton helyezkedik el a Dimensity 1000 és a Dimensity 800 termékvonal között a képességeit tekintve.

Dimensity 1000C néven érkezett újabb 5G-s lapka a MediaTektől

A MediaTek rendkívül szorgosan gyarapítja a Dimensity szériát, és az utóbbi időben a jelek szerint arra ment rá, hogy a különböző szériák közötti hézagokat kiegyenlítse, hogy ezáltal mindenkinek éppen ideális opcióval tudjon szolgálni. Nemrégiben jelent meg a Dimensity 800U, ami a a Dimensity 800 és 720 közötti lyukat töltötte be, most pedig a Dimensity 1000C került a terítékre, ami a Dimensity 1000 és 820 között foglal helyet.

Az újdonság egy olyan processzorral nyit, amit már Cortex-A77 és Cortex-A55 magok alkotnak kettő klaszterre osztva. Viszont a különböző fürtök itt azonos órajelen üzemelnek, 2 GHz-en vannak hajtva a teljesítményért felelős Cortex-A77, és a hatékonyságról gondoskodó Cortey-A55 egységek is. A teljesítményre túl nagy panasz itt sem lehet, hála a modern felépítésnek, de azért már a Dimensity 1000L-től is el fog maradni egy hajszállal a lapka a tempóját tekintve.

A legnagyobb visszalépés az integrált GPU esetében lesz tapasztalható a Dimensity 1000C-nél, ugyanis itt az eddiginél kevesebb feldolgozót fog alkalmazni az architektúrában a MediaTek. Az eddigi lapkák az 1000-es sorozatban Mali-G77 MP9 (és MP7 a Dimensity 1000L-nél) IGP-ket alkalmazta, viszont ezúttal már egy Mali-G57 MP5-tel kell beérni. Ez az architektúráját tekintve azonos a Mali-G77-tel, de 9 helyett már csak 5 feldolgozó van összedrótozva. Az órajele nem ismert a komponensnek.

Galéria megnyitása

A Dimensity 1000C támogatja a MediaTek AI harmadik generációját, ami több különböző feldolgozót képes menet közben úgy kombinálni, hogy a hatékonyság és a teljesítmény is ideális legyen a gépi tanulási feladatokban. A memóriavezérlő továbbra is kétcsatornás, azonban változás, hogy 2133 MHz helyett 1866 MHz a maximum, amit tud kezelni, és legfeljebb 12 GB-nyi RAM vethető itt be. A háttértár csak UFS 2.2 technológiás lehet, ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy lassú modulok kerülnek mellé.

A kijelzőket tekintve biztosított már a 120 Hz-es üzem lehetősége is, és a felbontás szempontjából pedig 2520 x 1080 képpont jelenti a maximumot. Az integrált képi jelfeldolgozó maximum 64 megapixeles kamerának a kezelésében lehet partner, és amennyiben társkameráról van szó, 32 és 16 MPixeles egységek használhatóak együttesen. Videózni 4K Ultra HD-ben is gond nélkül lehet már itt. A Dimensity 1000C támogatja az AV1 kódolást is például a YouTube esetében. Sőt mi több, a Netflixnél is gondoskodik erről a lapka, és még a HDR támogatást is meg fogja kapni a videostreaming szolgáltatástól. Állítólag már azon is dolgozik a MediaTek, hogy a Twitch-nél is használható legyen mobilon az AV1.

Az MTK biztosítja a piacon a leghatékonyabb 5G-s dizájnt, és a vállalat integrált modemje az SA és az NSA környezetben is tökéletesen helytállhat. Biztosított itt a 4x4 MIMO támogatás, van vivő aggregáció, és 256 QAM-ra képes. A kapcsolati lehetőségek sorában van még 802.11ac szabványt teljesítő WLAN, Bluetooth 5.1 modul, FM rádió előkészítés, valamint A-GPS vevő is, ami akár többfrekvenciás is lehet.

A MediaTek a gyártással nem spórolt, a TSMC 7 nanométeres sorát kihasználva állíttatja elő ezt az újdonságot. Ezáltal, és az új felépítés révén, garantáltan jó lesz a lapkának a hatékonysága. A vállalat még azt is hozzátette, hogy ez az egység már az amerikai piacra is optimalizálva van.

Galéria megnyitása
LG Velvet 5G

A MediaTek Dimensity 1000C esetében nem kérdés, hogy mikor fog elérhetővé válni. Az LG Velvet egy újabb kiadásában jelenik meg először ez a rendszerchip, ami a T-Mobile kínálatában lesz elérhető az Egyesült Államokban szeptember 10-től.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap