Díjnyertes monitorok játékra és munkára – az LG műhelyéből

Az UltraGear és az UltraWide sorozat egyaránt kapott egy-egy új tagot, amelyek impozáns paraméterekkel rendelkeznek.

Díjnyertes monitorok játékra és munkára – az LG műhelyéből

Az LG a nemrégiben bemutatott ergonomikus monitor mellett két további újdonsággal is készül az elkövetkező hónapokra. Az egyik termék az UltraGear sorozatot erősíti, legnagyobb különlegessége pedig az, hogy IPS alapú panelje nem csak a szokásos széles betekintési szögeket biztosítja a játékosok számára, hanem kellően alacsony, 1 ezredmásodperces GTG válaszidőt is tud.

A szóban forgó monitor, vagyis a 27GN950-es modell alapját egy 144 Hz-es NanoIPS kijelző adja, amely 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, képátlója pedig 27 hüvelkyes. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes panel a DCI-P3 színteret 98%-ban képes lefedni, azaz még akár munkára is remekül befoghatjuk. A panel mögött dolgozó W-LED háttérvilágítás jóvoltából 450 nit maximális fényerősséggel gazdálkodhatunk, extraként pedig még VESA Adaptive Sync támogatás is rendelkezésre áll, valamint a G-Sync Compatible program követelményeinek is megfelel a monitor, így Nvidia GeForce sorozatú videokártyák mellé is ajánlható.

Galéria megnyitása

Overdrive segítségével a 144 Hz-es képfrissítési ráta egyébként egészen 160 Hz-ig kitolható. A Vesa DisplayHDR szabvány 600-as szintjét teljesítő monitor két darab HDMI és egy DisplayPort videó bemenetet kapott, valamint kétportos USB hub is található a fedélzetén. A gyári állvány a kijelző döntésére, magasságának állítására és elforgatására ad módot.

Természetesen az UltraWide sorozat sem marad új képviselő nélkül, ugyanis érkezik a 38 hüvelykes képátlójú 38WN95C modell, amely 3840 x 1600 pixeles natív felbontás és 24:10 képarány mellett dolgozik, azaz UltraWide QHD+ sorozatú monitorként tarthatjuk számon. A Nano IPS panel 37,5 hüvelykes képátlóval bír, a maximális fényerősség pedig ebben az esetben is 450 nit. Hasonlóság még, hogy ez a megjelenítő is 98%-ban képes lefedni a DCI-P3 színteret, valamint a képfrissítési rátája is 144 Hz-nél tetőzik, viszont overdrive funkciót ezúttal nem kapunk. A válaszidő azonban itt is 1 ezredmásodperc (GtG), amihez 178 fokos betekintési szögek társulnak.

Galéria megnyitása

A Vesa DisplayHDR 600-as tanúsítvánnyal felvértezett monitor szintén rendelkezik Adaptive Sync és G-Sync Compatible támogatással, videó bemenetei között pedig ugyancsak egy DisplayPort és két HDMI port foglal helyet, viszont extraként Thunderbolt 3-as csatlakozót is kapunk. A kétportos USB hub szintén a felszereltség részét képezi, a gyári állvány pedig a kijelző döntésére, elforgatására és magasságának állítására ad lehetőséget. Az óriási panel egy normál Full HD monitorhoz képest háromszor több képpontot jelenít meg, így a produktivitás növelésére is lehet használni, például osztott képernyős módban.

A munkára és játékra egyaránt kiválóan alkalmazható monitorok mindketten kiérdemelték a CES 2020 legjobb innovációinak járó díjat, sőt, természetesen az UltraFine Ergo monitor sem marad ki a sorból. Az új monitorok a januári CES alkalmával megtekinthetőek lesznek, így akkoriban remélhetőleg árazásukkal kapcsolatban is érkezik némi információ.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap