Deus Ex: The Fall - Kezedre csap!

Kisebb botrány alakult ki a sci-fi akció-kalandjáték mobilos változatának megjelenésével egy időben.

Deus Ex: The Fall - Kezedre csap!

Kisebb botrány alakult ki a sci-fi akció-kalandjáték mobilos változatának megjelenésével egy időben. Ennek oka, hogy a játék nem működik semmilyen feltört készüléken. Illetve működik, egészen addig, amíg lőni nem kíséreltek meg, akkor ugyanis feljön egy ablak, amiben az olvasható, hogy "Elnézésedet kérjük, de nem tüzelhetsz feltört készülékeken". Ez pedig már a játék tutorial részében előfordul, ami nem is enged továbbmenni, ha nem adsz le néhány lövést.

A csúnya dolog az, hogy ezt a játék leírásában nem is olvashatjátok az App Store-on, mindössze néhány felhasználói tesztben panaszkodnak emiatt. "Ez elképesztően offenzív lépés a Square Enix részéről" - panaszkodott KipEnyan a Redditen. "Ezzel egyértelműen azt feltételezik hogy mindenki, aki feltörte a telefonját, az kalóz és több mint valószínű, hogy lopja a programot. Én fizettem ezért a játékért, a Squeenix pedig úgy érzi, hogy az teljesen rendben van, hogy tönkretegye számomra a játékot, mert én szeretem a saját ízlésem szerint testre szabni az iPhone-omat."

"$7 egy játékért, ami nem megy tört készülékeken. Semmi figyelmeztetés a leírásban az App Store-on. Ezért 1 csillag jár neki. Ha tudnék, nullát adnék. Vissza akarom kapni a pénzemet!" - írja egy másik dühös felhasználó.

Az egésszel az a legnagyobb baj, hogy az Amerikai Szerzői Jogvédelmi Hivatal korábban már megállapította, hogy feltörni egy telefont teljesen legális (tábláknál már ugyanez nem igaz), mindössze a garanciát veszíti el a felhasználó. Ettől még viszont nem feltételezhetjük, hogy az illető lopja a programjait.

Kíváncsian várjuk a Square válaszát a dühös felhasználók reakcióira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward