Deus Ex: Elbaltázott boss harcok

Kinek a hibája? Hogyan tovább?

Deus Ex: Elbaltázott boss harcok

A nem olyan rég megjelent "The Missing Link" letölthető tartalomban már módosítottak a koncepción az alapjáték boss harcainak negatív kritikája nyomán. A Human Revolution-ben egyszerűen rákényszerítettek minket arra, hogy dobjuk félre az addig követett játékstílusunkat és módszereinket a főellenfelek elleni küzdelmek során, és egyszerűen lőjük őket szitává. No persze, ha az volt a módszeretek, hogy mindenkit szétlőttetek, akkor nincs probléma.

A producer, David Anfossi (Eidos Montréal) azóta az Edge magazinnak tett nyilatkozatában bevallotta, hogy hiba volt kiadni a boss harcokat a Grip Entertainmentnek. Kiemelte, hogy nem a Grip hibája mindez, hanem az implementációval és a harcok megtervezésével csúsztak el. 2 nagyon fontos pontot említett: 1. Amint azt az előbb is írtuk, a boss fightok erőltetettek voltak, ami nem passzolt a Deus Ex élményhez. 2. Alternatív megoldások sem voltak az egyes harcok megvívására. Egyetlen forgatókönyv volt mindenre.

"Tisztában voltunk ezzel a megjelenés előtt, de kompromisszumokat kellett kötnünk. A mi döntésünk volt."

Anfossi ettől függetlenül büszke a játékra, mint egységes egészre. Elégedett volt a hackelés, lopakodás, közelharc és beszélgetős aspektusával a játéknak, de ha újracsinálhatna mindent, már másképp kezelné a boss harcokat. "Igazából két lehetősége van az embernek: nincsenek boss harcok, vagy vannak, de akkor rendesen legyenek kidolgozva. Most már megvan a tapasztalatunk, hogy jól csináljuk."

A játék persze ettől függetlenül jól teljesített, eladások tekintetében hozott egy kis meglepetést is. Összesen 2,18 millió példány kelt el az összes platformon, ami az érdekes, hogy ebből nem kevesebb, mint 1,38 millió Európában talált gazdára! Erre igazán büszkék lehetünk, a kiadók a jövőben talán jobban odafigyelnek majd ránk is. Persze egy játék még nem változtatja meg a tendenciát, de például a Dungeon Siege 3 is nálunk fogyott jobban (Európa: 480e, US: 320e, Japán: 20e).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward