Shop menü

DESTROY ALL HUMANS! 2 - REPROBED – KIS SZÜRKÉK, HÁTULRÓL

A kultsorozat ismét felbukkan, még több idegen lénnyel, még több pusztítással és nemzeteken átívelő összeesküvésekkel!
Villányi Gergő
Villányi Gergő
Destroy All Humans! 2 - Reprobed – Kis szürkék, hátulról

Szerzői értékelés

Olvasói értékelés

Lehet ők maguk sem gondolták 2017-ben, hogy ez lesz a vége! Bulváros a mondat? Nem csoda, ugyanis a brit The Sun bulvárlap által az információs szabadságról szóló törvényre hivatkozva indított perben az amerikai hadsereg egyes dokumentumaihoz való hozzáférés volt a tét.

Az úgynevezett „UFO akták” rendes nevükön AATIP, vagyis az Advanced Aviation Threat Identification Program anyagairól korábban azt mondta a Pentagon, hogy sosem léteztek, majd azt, hogy 2012-ben leállították a programot. 2022-re viszont 1500 oldalnyi dokumentum átadásáról döntött a bíróság és a lap munkatársai szerint hátborzongató, komoly bizonyítékokat tartalmazó oldalakról van szó.

Galéria megnyitása

Az tény, hogy sok minden van benne a jelentés szerint: levelek, amiket az ufóprogramról váltottak a tisztviselők, valószínűleg nem ember által irányított tárggyal való kapcsolatba kerülés egészségügyi hatásai, ismeretlen repülőgép-technológiák például. De pár évvel ezelőtt, 2018-ban a The New York Times közölt le egy olyan titkos kormányzati programot , ami UFO-król és egy idegen invázió lehetőségeiről szólt. A téma tehát nem mondható, hogy kevésbé érdekelné az embereket. És a sok elmélet között ott van az is, hogy ami kikerül az fabrikált, ál-titkos anyag, vagy megnyugtatóra írt jelentés, ami köszönőviszonyban sincs a durva valósággal. Bárhogy is legyen, a Destroy All Humans 2 elég sok mindenre fényt deríthet!

Galéria megnyitása

Crypto 137 az előző rész végén elhalálozott, de a 138. klón él és virul, hasonlóan vérszomjas, ugyanúgy lenézi ezeket a szőrös, magukat civilizációnak hazudó beszélő majmokat és a 60-as, 70-es évek hippi, drog, KGB ügynökös világába csöppenve igyekszik elvégezni a feladatait. A bökkenő ott kezdődik, hogy az oroszok szétlövik a Furon anyahajót, Orthopox-13-mal egyetemben, akinek az utolsó pillanatban sikerül lementenie a személyiségét egy kis lebegő ketyerébe. Így Cryptonak megmarad a főnöke, ami nem jó hír, de legalább olyan valaki is lesz, aki átlátja a dolgokat.

Galéria megnyitása

Cryptosporidium-138-ról az is kiderül, hogy ő az első Furon régóta, akinek nemi szervei lettek, ami nem csak némi kalamajkához és rengeteg altesti poénhoz vezet, de egy elfeledett ősi Furon isten feltámasztását is előrevételezi. Mindeközben az amerikai hadsereggel, a KGB-vel, a brit titkosrendőrséggel, ninjákkal és még számos fura szerzettel, például hippikkel is összefutunk egy egész világot behálózó kalandban.

Galéria megnyitása

A játék újdonságai közé tartozik, hogy az USA mellett több helyszínre is elutazunk: a ködös Albionba, Japánba, Szibériába és végül a Holdra is . Tombol a „Free Love”, ami egyfelől a hippikorszak jelszavaként lehet ismerős, azonban Crypto kezében új fegyverként jelenik meg. Segítségével táncos transzba szuggerálhatjuk azokat, akik esetleg észrevettek minket és instant bulit rendezhetünk az utcákon. Megmaradt a villámvető és a devastator ágyú, de újdonságként az anal probe nevű eszközt is repertoárunkban üdvözölhetjük.

Galéria megnyitása

Továbbra is felvehetjük az emberek alakját, tudunk gondolatot olvasni, agyat fejekből kirobbantani, csalogatni és kábítani, valamint telekinetikus képességeink is megmaradtak. Repülő csészealjunkon azonban megfelelő mennyiségű és fajtájú tesztalany feláldozásával azonban génturmixokat hozhatunk létre ezzel pedig saját képességeinket fejleszthetjük. Vagyis most már nem csak halomra lőni tudjuk az embereket és különféle nyamvadt fegyvereiket, de igazi elrablósat is játszhatunk velük, ha akarják, ha nem.

Galéria megnyitása

A Destroy All Humans 2 humora a szokásos maradt, vagyis mindent kifiguráz, elviccel, mindenre utalást vagy viccet gyárt (aminek szerencsére egy jó része vicces is). Mindeközben persze peregnek az események és hatalmas veszélyek, összeesküvések közepette saját hatalmunkért és fura mód a Föld megmentéséért is küzdünk. Több lett a párbeszéd ami egyfelől mókás extra infókat ad hozzá a játékhoz, de azért meg is tudja akasztani a játékmenetet.

Galéria megnyitása

Összességében igényesen felújított részt kaptunk, egy kis extrával  és akinek nosztalgia vagy más miatt az előző rész tetszett, azt itt sem éri csalódás. Egy szó mint száz ez az év legjobb játéka és nem is lesz nála jobb!  Elvégre Furon uralkodóink is azt akarnák, hogy játsszunk minél többet és biztosan nem nyúlnának bele az agyunkba egy kritika manipulálása miatt.

Összefoglalás

Szerzői értékelés

16 év után ismét lecsap ránk az idegen invázió második hulláma és ennek csak örülhetünk!
Teljes ráncfelvarrást kapott a rész és az elsőhöz képest kibővül a pályák és a fegyverek listája is.
Az átvezetők és a dialógusok kissé elavultak maradtak, a szájmozgásokon is látszik, hogy nem mai a mögöttük álló technológia.

Az értékeléshez kérlek jelentkezz be!

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére