DeepCool számítógépház beépített folyadékhűtéssel

A New Ark 90 egy tágas toronyház, amelynek előlapján egy átlátszó csőben folyik a hűtőközeg, RGB LED alapon megvilágítva, áramlásjelzővel.

DeepCool számítógépház beépített folyadékhűtéssel

A DeepCool egy tágas toronyházzal bővítette kínálatát, ami a New Ark 90 nevet kapta, különlegessége pedig az, hogy integrált folyadékhűtő rendszerrel érkezik, amelynek egyik csöve az előlapon is áthalad, méghozzá RGB LED világítás előtt, áramlásjelzővel kiegészítve.

A New Ark 90 belsejében egy Captain 280EX típusú kompakt folyadékhűtő szett lapul, ami 280 milliméteres hőleadó radiátort kapott, rajta két darab 140 milliméteres ventilátorral. Az alaplaptálca melletti részre szerelt hőleadó radiátor a ház másik oldala felől, egy különleges , sárkánypikkely-mintázatú szellőzőtömbön keresztül jut friss levegőhöz.

A ház előlapján – ahogy fentebb említettük – egy cső halad keresztül, ami áramlásjelzővel is rendelkezik, ez gyárilag a beépített folyadékhűtő szetthez kapcsolódik, de igény esetén egyedi folyadékhűtő körbe is integrálható. A cső mögé RGB LED alapú világítás került, ami a ház tetején is folytatódik, a belül lapuló hardvert pedig edzett üveglapokon keresztül lehet megcsodálni. Ezek az oldallap mellett a tetőlap és az előlap egy részét adják, a váz pedig SGCC alapra épül.

A szerelőablakkal is rendelkező alaplaptálcán akár E-ATX formátumú alaplap is elfér, amihez 8+2 PCI slot jár – nyolcat vízszintes, kettőt pedig függőleges elrendezésben kapunk, így a videokártya akár 90 fokkal elforgatva is beszerelhető, hogy hűtője és világítása látható legyen működés közben is. A beszereléshez szükséges riser kábel sajnos csak opcionális tartozék, vagyis alap esetben nem jár, külön kell megvásárolni.

A bővítőkártyák számára 310 milliméternyi hely áll rendelkezésre, a 90 fokkal elforgatott videokártya azonban akár 400 milliméter hosszú is lehet. Processzorhűtőből maximum 186 milliméter magas fér el, a tápegység pedig maximum 200 milliméter hosszú lehet.

A ház belső elrendezése a ma népszerű kétkamrás dizájnt követi, ahol az alaplapot és a bővítőkártyákat a tápegységtől és az adattárolóktól elkülönítve, két külön légtérbe szerelhetjük be. Az adattárolókat három könnyedén szerelhető 3,5 hüvelykes fiók várja, amelyekben 2,5 hüvelykes meghajtók is helyet kaphatnak, ezen felül pedig további 3 darab dedikált 2,5 hüvelykes bővítőhely is rendelkezésre áll. Az 530 milliméter hosszú, 545,5 milliméter magas és 232 milliméter széles ház üresen 14,34 kilogrammot nyom a mérlegen, 5,25” hüvelykes bővítőhellyel pedig egyáltalán nem rendelkezik, igaz, ez ma már elfogadott tulajdonság.

A szellőzést egy hátlapi és három darab oldallapi ventilátor biztosítja; mindannyian 140 milliméteres átmérővel rendelkeznek és RGB LED alapú világítást is kaptak. A három oldallapi ventilátor közül kettő a beépített folyadékhűtő rendszer hőleadó radiátorához tartozik. Rajtuk kívül további hat darab 120 milliméteres ventilátor elhelyezésére van mód, amelyek közül három a tetőlapon, három pedig az előlap mögött fér el. Az újdonság előlapi portjait a tetőlapra szerelték, ahol manuális RGB LED vezérlő, valamint két darab USB 3.0-s port sorakozik, természetesen a szokásos audió csatlakozók társaságában.

A DeepCool New Ark 90 várhatóan a következő hónapban kerül az üzletek polcaira, ára pedig 300 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward