Death Stranding - kell is hozzá PlayStation Plus, meg nem is

Szerencsére Kojima nem esett a From Software játékainak csapdájába.

Death Stranding - kell is hozzá PlayStation Plus, meg nem is

Az utóbbi napokban sok kérdés felmerült azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e PlayStation Plus előfizetés a Death Stranding különböző többjátékos funkcióihoz.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Death Stranding alapvetően számos aszinkron többjátékos funkciót kap, melyek tulajdonképpen átszövik az egész játékot, Kojima szerint ugyanis a cél az, hogy a játékosok közösen, együttműködve érjenek célt. A cél pedig az, hogy átérjünk az Egyesült Államok keleti partjáról a nyugati partra, miközben településeket csatlakoztatunk rá egyfajta hálózatra, és árut viszünk.

Kalandjaink közben ráakadhatunk olyan dolgokra, melyeket más játékosok hagytak ott a saját világukban. Például ha különböző eszközök (például létrák, kötelek) segítségével megmásztunk egy magaslatot, az utánunk maradt holmik feltűnhetnek más játékában. De ugyanígy ott maradhat például egy sátor, egy motor, vagy egyéb ellátmány.

A bossharcokban sem maradunk egyedül: ha túl nagynak találjuk a kihívást, akkor segítséget kérhetünk, és beidézhetünk egy másik játékost, akinek a halvány körvonalai jelennek majd meg a játékunkban, és segíthet nekünk azáltal, hogy különböző tárgyakat ad nekünk (gyógyító holmik, gránátok). Mindezen keresztül tulajdonképpen lájkokat farmolhatunk (minden játékos minden cselekedete lájkolható), és ezek a lájkok elvileg valamire felhasználhatók lesznek a játékban, de az egyelőre nem tiszta, hogy mire.

Most azonban a csomagolásról derült ki, hogy az alapvető aszinkron többjátékos funkciókhoz nem lesz szükség PlayStation Plus előfizetésre, ezek mindenkinél működni fognak, aki csatlakozik az internethez. Persze, a komolyabb multiplayer lehetőségek kiaknázásához (ezekről egyelőre nem sokat beszéltek a készítők) már szükséges majd az előfizetés.

Mindez azért örömteli, mert például a From Software játékaikban, így a Dark Soulsban is már az olyan alapvető online funkciókhoz is szükség volt előfizetésre, mint a játékosok által hagyott üzenetek megtekintése.

Az információ egyébként a Death Stranding mellé készített, speciális PS4 különkiadás dobozáról derült ki. A játékhoz készített konzol eléggé komolyan néz ki, alább meg is tekinthető egy videó róla:

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap