Dead by Daylight - új aszimmetrikus kompetitív horrorjáték

A Starbreeze készíti a játékot, amiben egy gyilkos vadászik négy túlélőre, procedurálisan generált pályákon.

Dead by Daylight - új aszimmetrikus kompetitív horrorjáték

A Brothers: A Tale of Two Sonst és a Payday 2-t fejlesztő Starbreeze összefogott a Wet és a Naughty Bear játékokról ismert Behaviour Interactive csapatával egy teljesen új, aszimmetrikus kompetitív multiplayer horrorjáték elkészítésére.

A Dead by Daylightról egyelőre annyit tudunk, hogy egy gyilkos vadászik majd négy túlélőre. A gyilkos karakterét FPS nézetből kell majd irányítani, míg a túlélőket TPS-ből, így ők kicsit jobban belátják majd a környezetüket, cserébe viszont a gyilkos jóval erősebb és mindenféle különleges képességgel rendelkezik majd (például nagyon gyors mozgás). A gyilkos ráadásul nem is minden esetben ember: akad majd klasszikus trancsírhorror főszereplő, de mindenféle természetfeletti és paranormális szörny is.

A pályákat a játék motorja minden esetben procedurálisan generálja, így nem számíthatunk majd a korábbi ismereteinkre. Fel kell derítenünk a terepet, tárgyakat kell gyűjtögetnünk, amikből például csapdákat is készíthetünk.

Úgy látszik, mostanában egyre népszerűbbek a hasonló anyagok, hiszen a Kickstarteren elindított Friday the 13th is valami ilyesmivel próbálkozik. Kíváncsian várjuk, melyik lesz a jobb.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward