DDR4-5000 MHz-es memóriamodulok az ADATA kínálatában

A Spectrix D50 Xtreme sorozat tagjai elegáns kivitelben érkeznek és elég komoly effektív órajelen ketyegnek.

DDR4-5000 MHz-es memóriamodulok az ADATA kínálatában

Az ADATA Spectrix D50 Xtreme sorozatú memóriacsomagokat mutatott be, méghozzá kétféle változatban: az egyik DDR4-4800 MHz-es, míg a másik már DDR4-5000 MHz-es effektív órajelen ketyeg. Ezek a memóriamodulok igényes kivitelben, alumínium hűtőbordákkal érkeznek, amelyek polírozott felülettel, valamint diffúzor mögé rejtett RGB LED-es világítással is rendelkeznek, így nem csak a csúcskategóriás asztali konfigurációk építőit, de a moddereket is célba vehetik.

Galéria megnyitása

Az új memóriamodulok csak és kizárólag kétcsatornás, két modulból álló kivitelben érhetőek el, kapacitás terén pedig 8 GB-os egy-egy modul. Ennél „nagyobbat” egyszerűen azért nem készítenek, mert ezekhez is válogatott lapkák kellenek, amelyek nem olcsóak, így a nagyobb kapacitás jelentősen többe kerülne.

A Spectrix D50 Xtreme memóriamodulok közül a gyorsabbik, vagyis a DDR4-5000 MHz-es példány meglepően jó, CL19-28-28-as időzítéssel rendelkezik, ám a stabil működés érdekében 1,6 V-os üzemi feszültséget igényel. Ezzel szemben a DDR4-4800 MHz-es memóriamodulok már csak 1,5 V-os üzemi feszültséget kérnek, időzítésük pedig CL19-26-26, azaz az órajelhez mérten igencsak jó.

Galéria megnyitása

A két új memóriacsomag természetesen XMP 2.0 támogatást is kapott, így a gyári profilt betöltve jó eséllyel azonnal működhetnek a termékek a névleges paramétereken. Amennyiben az adott konfiguráció mégsem lenne partner a magas órajelek terén, az SPD profil segítségével a JEDEC szabványban rögzített órajeleken még mindig elindulhat a rendszer, némi manuális tuning segítségével pedig megtalálhatjuk az elérhető legmagasabb memória-órajelet is, amit az adott rendszer még stabilan kezelni tud.

Az ADATA speciális memóriacsomagjai várhatóan rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem részletezte a gyártó, pontosan mennyibe kerülnek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap