DDR3-as memóriamodul 3900 MHz-en: új rekord

A nem mindennapi eredményhez az AMD egyik APU egységét, valamint G.Skill memóriamodult használtak.

DDR3-as memóriamodul 3900 MHz-en: új rekord

A legfrissebb DDR3-as memória órajel világrekord mostantól egy svájci tuningmester, Christian Ney nevéhez fűződik, aki brutálisan komoly eredményt ért el. A rekord felállítását gondos válogatás előzte meg: a kitűnő képességekkel megáldott memóriamodult tíz darab G.Skill F3-266C11-4GTXD modul közül választotta ki. A szóban forgó memóriamodulok egyébként mindannyian 2666 MHz-es névleges effektív órajelen ketyegnek és 4 GB-os kapacitással bírnak.

A kiválasztott memóriamodul egy Gigabyte A75-UD4H alaplapban kapott helyet, méghozzá egy AMD A8-3870K típusú APU egység társaságában, amely még a Llano sorozatba tartozik. Az APU egység és a memóriamodul hűtéséről folyékony nitrogén gondoskodott, ami ezúttal is párologtató hengerben kapott helyet, méghozzá a K|ngp|n Cooling egyik termékében.

A hitelesítés adatai és a fotó alapján nem a Llano APU integrált videó vezérlőjére, hanem egy PCI-os videokártyára támaszkodott a rendszer – utóbbi egy régi klasszikus, egy Voodo 3 2000-es példány volt.

A siker érdekében a Llano APU magórajelét 3 GHz-ről 2089,57 MHz-re vették vissza, a buszsebesség pedig 208,96 MHz-es értéket képviselt. A rendszerben egyetlen egy G.Skill memóriamodul foglalt helyet, amely végül 1950,3 MHz-es valós, azaz 3900,6 MHz-es effektív órajelen üzemelt, ami új világrekord. A memóriamodult egészen mínusz 120 Celsius fokig hűtötte le a folyékony nitrogén, a modul pedig CL14 14-14-36 2T időzítést alkalmazott. Arra nem derült fény, hogy a sikerhez pontosan mekkora memória feszültségre volt szükség.

Az eredmény hitelesítése persze rendelkezésre áll: a CPUID itt, a HWBOT pedig itt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward