DDR3-4620,2 MHz-es memória-órajel: új világrekord

Az új rekordot Kingston HyperX sorozatú memóriamodullal állították be, amely egy Gigabyte Z97X-SOC FORCE LN2 alaplapban kapott helyet.

DDR3-4620,2 MHz-es memória-órajel: új világrekord

A Gigabyte tuningosoknak szánt Z97X-SOC FORCE LN2-es alaplapja újra szerepet kapott egy komolyabb tuning alkalmával. A kifejezetten extrém tuningra kifejlesztett alaplap segítségével ezúttal a memória-órajel világrekord megdöntése volt a cél.

A vállalkozó szellemű tuningmester, Sofos1990 az említett alaplapba egy Core i7-4770K processzort, valamint egy 4 GB-os Kingston HyperX Predator memóriamodult helyezett, a rendszert pedig egy 1500 wattos tápegységre kapcsolta. A memória-órajel alakulását oszcilloszkóppal is figyelte a lelkes tuningmester. A monitor természetesen nem a CPU integrált videóvezérlőjére, hanem egy külön videokártyára kapcsolódott.

Próba próbát követett, majd idővel sikerült túlszárnyalni a korábbi világrekordot, amely 2282,2 MHz volt. A szerencse Sofos1990 mellé szegődött, így az órajel-emelés egészen 2310,1 MHz-ig folytatódhatott, ami 4620,2 MHz-es DDR3-as memória-órajelet jelent.

A processzor szorzóját 8x-os értékre lőtte be, a BCLK pedig 157,5 MHz-es volt, így a CPU a tuning alkalmával csak 1260 MHz-en ketyegett. Persze ezzel együtt a négy processzormagból csak egy volt aktív.

A feszültségek tuning közben

Az új memória-órajel világrekord tehát DDR3-4620,2 MHz, amihez CL14-31-31-63-as időzítéseket használtak.

Gratulálunk az eredményhez!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward