DDR3-4500 MHz: az új memória-órajel világrekord

Az elismerésre méltó eredményt a Gigabyte tuningmestere, Hicookie érte el, méghozzá egy HyperX memóriamodul, egy combos Gigabyte alaplap, egy Core i7-4770K processzor, illetve némi folyékony nitrogén segítségével.

DDR3-4500 MHz: az új memória-órajel világrekord

A Kingston illetékesei örömmel számoltak be róla, hogy sikerült megdönteni a korábbi memória-órajel világrekordot, méghozzá elég komoly fölénnyel. A rekordkísérlethez egy különleges, kereskedelmi forgalomban még nem kapható 4 GB-os HyperX DDR3-as memóriamodult használtak, ami DDR3-2933 MHz-es névleges órajelen ketyegett.

Az említett memóriamodult, ami egy Core i7-4770K processzorból és egy Gigabyte Z97X-SoC FORCE LN2-es alaplapból álló rendszer része volt, az ismert és elismert Hicookie vette kezelésbe. Az erőfeszítések eredményeként – némi folyékony nitrogén alkalmazása mellett – sikerült egészen 4500 MHz-ig emelni a memóriamodul órajelét, ami új világrekord beállítását jelentette. Az eredményt a HWBOT-on is közzétették, ami egyébként június elsejétől kezdve hivatalosan is a HyperX partnere.

A Computex 2014 keretén belül a HyperX egy rangos tuingversenyt is megrendez, amely a HOT (HyperX OC Takeover) nevet viseli. A különböző országokból érkező versenyzők a maximális memória-órajel és a SuperPi 32M kategóriákban mérhetik össze tudásukat. A tuningmesterek persze nem csak a rekordok megdöntéséért, hanem a 10 000 dollár összértéket képviselő pénznyeremények megszerzéséért is harcolnak majd egymás ellen.

A HyperX 2014 hátralévő részében négy online regionális HOT versenyt rendez a világ különböző pontjain, a döntőnek pedig a 2015-ös CES ad majd helyet, ahol 15 000 dollárnyi összértékű díjazásban részesülnek a legjobbak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward