Darkwood – horror, felülnézetből

Az Acid Wizard Studios készülő játékának előzetese bebizonyítja, hogy egy felülnézetes játék is lehet félelmetes.

Darkwood – horror, felülnézetből

Meglehetősen szokatlan, hogy egy horrojáték felülnézetes legyen, mégis ez a helyzet a mindössze három főből álló lengyel csapat készülőben lévő Darkwood című játékával. Az Acid Wizard Studio neve valószínűleg senkinek sem mond még sokat, de úgy tűnik tehetséges csapatról van szó, akiknek a műhelyéből érdekes darabok fognak kikerülni.

Eddigi egyetlen ismert munkájuk Kevin Costner's Tatanka Hunting Simulator (tényleg ez a címe), melyet a Global Game Jam programozó összejövetelre készítettek mindössze 48 óra leforgása alatt. Az eszement játék, amelyben Kevin Costnert alakítva bölényekre kell ugráljunk, hogy kiegyük a szívüket az alkotók honlapjáról letölthető.

Visszatérve komolyabb darabjukra, a Darkwoodra, már az előzetesből is látszik, hogy egy gondosan kidolgozott és hangulatos horror játékról van szó, amelyben feladatunk, hogy felfedezzük a félelmetes külvilágot, erőforrásokat gyűjtsünk, és hazatérve megvédjük otthonunkat a betolakodóktól. A külvilág random létrehozott pályákból fog állni. A játék horror hatást főleg a hangok, a zene és a sötétség segítségével fogja kiváltani, a látómezőnk sokszor a zseblámpa által bevilágított területre korlátozódik, és a házban elmegy az áram, miközben tudjuk, hogy odakint szörnyek mászkálnak...

Az előzetesben még az alfa előtti állapotot láthatjuk, ami azt jelenti, hogy még sokat fognak rajta alakítani, de én már a látottak alapján is szívesen kipróbálnám. Még nem tudni, hogy a Darkwood mikor fog megjelenni, és egyelőre csak a PC szerepel a bejelentett platformok között. A csapat azon is gondolkodik, hogy a Kickstarter vagy az Indiegogo segítségével keres a kiadáshoz támogatókat. Reméljük összejön nekik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward