DA: Inquisition infóbomba

A legfrissebb információk szerint az új Dragon Age-ben visszatér az Origins taktikai nézete és lesz egy negyedik játszható faj is, a qunari.

DA: Inquisition infóbomba

A legfrissebb információk szerint az új Dragon Age-ben visszatér az Origins taktikai nézete és lesz egy negyedik játszható faj is, a qunari.

A taktikai nézet pont úgy működik az összes platform esetében, mint korábban az Origins-nál. Természetesen meg tudjátok majd állítani az időt harc közben, zoomolhattok kedvetek szerint és kiválthattok felülnézetes perspektívába, ahol sokkal kényelmesebb kiosztani a csapattagoknak, hogy mit csináljanak, hova menjenek. A Dragon Age 2 taktikai nézetét rengeteg kritika érte, ezért e nagy visszatérés a gyökerekhez.

Az Eurogamer ott volt a BioWare nagy preview eseményén Londonban, ahol demózták a játék pre-alfa verzióját egy csúcs PC-n. Ezen a linken láthatjátok az eredeti hírt, ahol screenshotokat is találtok a lentebbi videón túl. Ezekben a játékos karakter egy ember harcos inkvizítor, kétkezes karddal, társai Varric Tethras és számszeríja Bianka, Cassandra Pentaghast karddal és pajzzsal és Vivienne, a mágus. Együtt bevetik magukat egy korábban elhagyott Szürke Kamarás őrposztra, amit ellenséges erők foglaltak el, Orlais nyugati járásainál.

Az Inquisition normál nézete amolyan Mass Effect stílusú harmadik személyes perspektívát hoz, ami akciójátékhoz hasonló játékélményt ígér. A korábbi játékokhoz hasonlóan most is bármikor váltogathatjátok, hogy kit akartok irányítani.

Jó dolog, hogy végre adtak a játékhoz elpusztítható környezeti elemeket, példának okán az egyik őrtoronynál egy csapatnyi ellenfél egy híd tetején, fedezékből várta a támadást. Erre az inkvizítor a kétkezes kardjával lerohanta a híd tartóoszlopait, a mélybe küldve az eddig elérhetetlennek tűnő ellenfeleket.

A játék producere, Cameron Lee szerint az új motorral mindent az alapjaitól építettek újjá, minden egyes kódsor új. A generációváltásnak és a Frostbite 3-nak köszönhetően kerülhetett ennyi új funkció a játékba. Számba vették a játékosok véleményét is, akik közül sokan az Originst akarták vissza, de a BioWare nem akarta megismételni önmagát. Azt akarták, hogy a játékosok uralják a csatamezőt, így nagyobb szerepet kaptak a csapdák és az olyan képességek, melyek gátakat húznak fel és nagyobb területre fejtik ki hatásukat. Az új játékban így keveredik a játékosok akarata a BioWare által kijelölt új iránnyal.

A PC-s DA:I-nek testreszabható interfésze és irányítási sémai lesznek egérhez és billentyűzethez, de nem húzhatjátok ki távolabb a kamerát, mint a konzol verzióknál.

Ami pedig a negyedik játszható fajt illeti, a qunarik az emberek, elfek és törpék mellé csatlakoznak. Mindegyiknél választhattok női karaktert is, ami a qunariknál szerintünk kissé különös, mivel az ő kultúrájukban mindenkinek születésétől fogva megvan adva a társadalomban betöltendő szerepe, ami a nők esetében nem igazán lehet harcos. Kíváncsian várjuk, hogyan magyarázza majd ezt a BioWare. A készítők egy sokat sejtető mosollyal és 'majd meglátjuk' tőmondattal válaszoltak arra a kérdésre, hogy lesz-e még több játszható faj.

"Ha egy qunarit raksz az inkvizíció élére, amely az egyetlen erő, ami képes befolyással lenni a dolgok alakulására, az egy nagyon érdekes szcenárió. Az írók jelenleg is azon dolgoznak, hogy elrendezzék ezt. Tehát amikor qunariként vagy elfként játszol, az teljesen más élmény lesz, és másképp alakul majd a történet azon döntéseteknek köszönhetően, hogy milyen fajjal akartok játszani.”

A fajotok nem csak egy kicsit más ízt ad levesnek, mindenki másként reagál majd rátok. Sokszor behatárolja a lehetőségeiteket beszélgetések folyamán, illetve vannak faj specifikus dialógusok is.

"Mielőtt bárki aggódni kezdene, lesz racionális magyarázat arra, hogy miként kerülhet egy qunari az inkvizíció élére. Az íróknak már van elképzelésük."

A Dragon Age: Inquisition 2014 őszén jön PC-re, PS3-ra, PS4-re, Xbox 360-ra és Xbox One-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward