Cypress Cove magokat kapnak a következő generációs Intel processzorok?

Ennek ellenére ezek is a Willov Cove architektúra köré épülnek majd, ám nem lesznek annyival gyorsabbak a Skylake architektúra köré épülő megoldásoknál, mint a 10 nm-es gyártástechnológiával előállított Willov Cove processzormagok.

Cypress Cove magokat kapnak a következő generációs Intel processzorok?

Az Intel Comet Lake-S sorozata még csak nemrégiben mutatkozott be asztali fronton, igaz, első körben csak a „K” és „KF” sorozatú megoldások kerültek forgalomba, így a kínálat finoman szólva sem teljes, hiszen a korábbi bejelentés alkalmával rengeteg új processzorról hullott le a lepel.

A Comet Lake-S után a Rocket Lake-S érkezhet az elkövetkező hónapok során, ám az eddigi pletykákkal ellentétben nem idén, hanem majd csak jövőre teheti tiszteletét a piacon az új család. A Rocket Lake-S várhatóan 14 nm-es csíkszélességgel készül, már ami a processzormagokat illeti, ezek pedig a Tiger Lake mobil processzorok Willov Cove architektúrája köré épülhetnek, legalábbis eddig úgy tűnt. Ezen a téren lényegében most sincs változás, ám a jelek szerint nem a Willov Cove, hanem a Cypress Cove kódnevet kapják a processzormagok, legalábbis a More’s Law is Dead legújabb videója alapján ez lehet a helyzet.

Galéria megnyitásaHogy miért nem maradt meg a Willov Cove elnevezés? Minden bizonnyal azért, mert míg 10 nm-es csíkszélességen az új architektúra a Skylake-hez képest tudja hozni a 25%-os IPC növekedést, ám a 14 nm-es gyártástechnológiát használó Rocket Lake-S esetében ennél kisebb lehet a gyorsulás, azaz nem illendő ugyanazt a nevet aggatni két eltérően teljesítő megoldásra.

Maga a Rocket Lake-S egy hibrid dizájn lesz, amelynél a 8 vagy 10 processzormag egy 14 nm-es csíkszélességgel készülő lapkára kerül, míg a Gen12 Xe iGPU, illetve az egyéb „uncore” komponensek egy külön lapkán foglalhatnak helyet, ami viszont már 10 nm-es csíkszélességgel büszkélkedik. Az iGPU esetében nincs kizárva, hogy a Tiger Lake dizájnhoz képest kevesebb erőforrás fogható majd munkára, azaz 96-nál kevesebb aktív EU-val érkeznek az új processzorok.

Az aktuális információk alapján a 2020 negyedik negyedévére jósolt rajt helyett inkább a 2021 első negyedévére eső bemutatónak van nagyobb esélye. A Rocket Lake-S várhatóan LGA-1200-as processzorfoglalatot használ, valamint a PCI Express 4.0-s szabvány támogatását is bevezetheti.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap