Shop menü

CSÖKKENT AZ ARC A750-ES INTEL VIDEOKÁRTYA LISTAÁRA, AZ ÚJ DRIVERREL PEDIG MÉG 10-77% KÖZÖTTI GYORSULÁST IS KAPUNK

Az Nvidia ennek a fejleménynek aligha fog örülni.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Csökkent az Arc A750-es Intel videokártya listaára, az új driverrel pedig még 10-77% közötti gyorsulást is kapunk

Az Intel vezetése egy érdekes lépésre szánta el magát, ami az Arc A750-es videokártya listaárát érinti. Ez a termék, vagyis a második leggyorsabb Arc Alchemist sorozatú Intel videokártya eredetileg 279 dolláros listaáron került forgalomba, ám időközben úgy döntöttek, csökkentik az összeget, azaz mostantól 249 dolláros listaáron kapható. Első körben csak az Amerikai Egyesült Államokban lépett érvénybe az új árazás, ám az elkövetkező időszakban egyéb régiókban is hasonló lépésre lehet számítani, igaz, a régiónként várható pontos árazással kapcsolatban egyelőre nem érkezett információ.

Galéria megnyitása

Fény derült viszont arra, hogy a vállalat szoftverfejlesztő részlegének kitartó munkája igen szép eredményt hozott, ugyanis az Arc A750-es videokártya az optimalizációk hatására igen látványosan gyorsult, hála a 4086-os driver-kiadásnak. Érdekesség, hogy a legfrissebb driver nem ez, hanem a 4091-es, ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, ám az új verzióra is érvényesek a lenti állítások.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az Arc A750 a belsős mérések alapján 10% és 77% közötti mértékben gyorsult, valamint az 99th Percentile FPS is sokat javult. Az optimalizációk és az árkorrekció hatására az Arc A750 most már 52%-kal jobb ár/teljesítmény arányt mutat a GeFocre RTX 3060-as modellhez képest, legalábbis a belső mérések ezt mutatják, ám ezeket még meg kell erősíteniük a független teszteknek is. Érdekesség, hogy a GeForce RTX 3060 jelenleg 391 dollár körüli áron kapható, azaz sokkal drágább, mint az Arc A750.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A részletes tájékoztatás alapján az 1080p felbontás melletti átlag FPS akár 77%-kal javulhat az optimalizációk hatására, míg 1440p-s felbontás esetén akár 87%-os gyorsulásra lehet számítani. A 99th Percentile értékek 1080p felbontás alatt akár 114%-kal, míg 1440p-s felbontás mellett akár 123%-kal javulnak, ami szintén kiváló eredmény. DirectX 9 alatt szintén szép gyorsulás jött össze: az összesített átlag FPS 43%-kal, míg az összesített 99th Percentile érték 60%-kal lett jobb. Az összehasonlítás alapját az Arc A750 megjelenésekor rendelkezésre álló driver adta.

Az Intel Arc A750 új árazása sok borsot törhet az Nvidia orra alá, ugyanis a szóban forgó Intel videokártyák jó része az MSRP környékén kapható, ami nagy nyomást helyezhet az Nvidia vállára a középkategóriás videokártyák szegmensében, amelyre mostanában nem nagyon fordít figyelmet a vállalat. További érdekesség, hogy az árkorrekció mellett azt is bejelentették az Intel illetékesei, hogy az egyes Arc A sorozatú videokártyák mellé  a The Settlers: New Allies és a Nightingale című játék is járhat, attól függően, az adott kereskedő részt vesz-e az akcióban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére