Csendre hangolt számítógépházak a Cooler Mastertől

A zajszigetelt számítógépházakat tartalmazó Silencio sorozat két új taggal bővült, amelyek remek bővíthetőséggel érkeznek.

Csendre hangolt számítógépházak a Cooler Mastertől

A Cooler Master két új taggal bővítette zajszigetelt házakból álló Silencio sorozatát: a Silencio S400 a Mini-ITX és a microATX formátumú alaplapokat fogadja, míg a nagyobb Silencio S600-ban már az ATX méretű alaplapok is kényelmesen elférnek. Mindkét újdonság zajszigetelt oldallapokkal érkezik, de a tetőlapon is található zajvédő lap, valamint az előlapi ajtót is szigetelték, így a hűtés által keltett zaj nagy része házon belül maradhat. Hasznos extra, hogy az új számítógépházak még 5,25 hüvelykes külső bővítőhelyet is kaptak. A bal oldallapot igény esetén edzett üveglapra is le lehet cserélni mindkét modellnél, ugyanis mindkét hát kétféle kiadásban kerül a boltok polcaira.

Az előlapi ajtó nyílási iránya igény szerint megfordítható, a tetőlapon elhelyezett zajcsillapító lapot pedig levehetjük, így extra szellőzéshez juthat a rendszer. Gyárilag egyébként két darab Silencio FP 120 PWM ventilátort kapunk, amelyek közül az egyik az előlap mögött, a másik pedig a ház hátulján kap helyet. Egy-egy ilyen ventilátor a 800 és 1400 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül működik, zajszintje 6,5 és 14 dB(A) között helyezkedik el, légszállítás terén pedig 16,4 és 44 CFM közötti teljesítményre képes, természetesen fordulatszámtól függően. A házak belsejében szerelőablakkal ellátott alaplaptálcát találunk, ami gumibetétes átvezetésekkel segíti a kábelmenedzsmentet. A kétkamrás felépítésnek köszönhetően a tápegység és az adattárolók egy része külön légtérben kaphat helyet.

A Silencio S400 esetében az 5,25 hüvelykes külső bővítőhely mellé négy darab 3,5 hüvelykes és négy darab 2,5 hüvelykes bővítőhely is jár. A klasszikus merevlemezeket fogadó keret szükség esetén kivehető, valamint pozíciója is változtatható. A microATX és Mini-ITX formátumú alaplapokhoz készített újdonság négy darab PCI bővítőhellyel rendelkezik, belsejében pedig bőven van hely. Processzorhűtőből maximum 167 vagy 166 milliméter magas példány fér el attól függően, hogy acél vagy edzett üveg oldallappal rendelkezik-e a ház, míg a bővítőkártyák maximum 319 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. A tápegység számára 329 milliméternyi hely áll rendelkezésre, ha kiszereljük a HDD keretet és hőleadó radiátorban sem gondolkodunk, míg a HDD keret leghátsó pozíciójában 140 milliméternyi hely marad tápegység-célokra.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A szellőzésről az előlap mögött két darab 120/140 milliméteres, a hátlapon 1 darab 120 milliméteres, a tetőlap alatt pedig két darab 120/140 milliméteres légkeverő gondoskodhat – utóbbi esetben a takarólapot el kell távolítani, valamint az ODD keret sem maradhat a helyén. A hőleadó radiátorok esetében az előlap mögé maximum 280 milliméteres példány fér el, ha az ODD keretet is kiszereljük, míg a tetőlap alatt 240 milliméteres radiátor fér el, ekkor viszont már nem szerelhetjük vissza az ODD keretet sem. A hátlapra egy 120 milliméteres hőleadó radiátor fér. Fontos adalék még, hogy az alaplaptálca mögött nagyjából 20 milliméternyi hely áll rendelkezésre kábelmenedzsment céljára.

A Silencio S600 belsejében hasonló felépítéssel találkozhatunk, ám itt több a hely. Az 5,25 hüvelykes külső bővítőhely mellett négy darab 3,5 hüvelykes és öt darab 2,5 hüvelykes belső bővítőhelyet is kapunk, a HDD keret azonban itt már nem áthelyezhető. A hét darab PCI bővítőhellyel ellátott házban maximum 398 milliméter hosszú bővítőkártya fér el, processzorhűtőből pedig továbbra is 167 vagy 166 milliméter magas példányt alkalmazhatunk attól függően, hogy az oldallap fémből vagy edzett üvegből készült-e.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A tápegység ebben az esetben maximum 180 milliméter hosszú lehet, az alaplaptálca mögött pedig 18-26 milliméternyi hely várja a kábeleket. Hűtés terén ugyanaz a helyzet, mint a kisebbik modellnél: az előlap mögé és a tetőlap alá két darab 120/140 milliméteres ventilátor fér, a hátlapra pedig egy 120 milliméteres példányt szerelhetünk. A hőleadó radiátorban gondolkodók az előlap mögé maximum 280 milliméteres változatot telepíthetnek, a tetőlap alá maximum 240 milliméteres hőleadó radiátor fér, ami maximum 35 milliméter magas lehet, az ODD keretet azonban így is el kell távolítani. A hátlap egy 120 milliméteres hőleadó radiátor számára adhat helyet.

Az új számítógépházak természetesen előlapi portokat is kaptak, amelyek most a tetőlap jobb szélén találhatóak. Ezek között két USB 3.0 Type-A port, egy TRRS típusú 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó, valamint egy SD memóriakártya-olvasó foglal helyet – utóbbi sok esetben jöhet kifejezetten jól.

A Cooler Master Silencio sorozatának legújabb tagjai rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A Silencio S400 ára 79,99 euró, míg a Silencio S600-ért 89,99 eurót kérnek majd el

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap