Csalódást keltő a Galaxy S10 5G

Csalódást keltő a Galaxy S10 5G

A Samsung az első, aki 5G-s okostelefon forgalmazását megkezdte, de egyelőre a felhasználók nem sok pozitívumról számoltak be az új generációs hálózattal kapcsolatban. Az emberek egyelőre nem olyan élményt kapnak, mint amiben eredetileg reménykedtek.

A Galaxy S10 5G április ötödikén került a boltokba Dél-Koreában, és mostanra már több korai vásárló is kritikus véleményt fogalmazott meg, de nem feltétlenül az okostelefonnal magával, hanem az 5G „élmény” egészével kapcsolatosan. A felhasználók elmondása alapján egyáltalán nem lehet kiemelkedő tempóról beszélni a le- és a feltöltések alkalmával, a lefedettség pedig finoman szólva is problémás, nagyon kicsi területeken lehet elérni az új generációs hálózatot. És, ha ez nem volt elegendő, még a különböző hálózati technológiák közötti váltás sem megy simán, az 5G és a 4G LTE közötti átállás többször is problémát okoz a szerkezetek számára. Ezen a téren olyannyira komoly gondok vannak, hogy néhány beszámoló szerint még az újraindítást követően sem feltétlenül akar észhez térni a mobil, nem kapcsolódik a 4G LTE hálózatra. Olyan beszámolók is vannak, melyek szerint ahol nincs 5G, előfordul, hogy teljesen kapcsolat nélkül marad a szerkezet.

Galéria megnyitása

Azt nehéz megmondani, hogy a kritikák mennyiben írhatóak a Samsung csúcsmodelljének a számlájára, hiszen nincs másik eszköz a piacon, amivel össze lehetne vetni a produkcióját. A problémákat mindenesetre mind a három szolgáltatónál tapasztalták az emberek, ami arra utal, hogy a Samsung masinájának is szerepe lehet a gyenge felhasználói élményben.

A Samsung egy frissítést már megejtett, az viszont nem változtatott a kapcsolódási problémákon. Nem lenne meglepő, ha a vállalat a közeljövőben egy újabb szoftverfrissítést juttatna el az érintett okostelefonokra, mely már javítaná a készülékek működését. A gyártó szerint a szolgáltatók oldaláról mindenképpen gondot jelent, hogy nem optimalizálták megfelelően a hálózataikat, de a vádakra egyelőre egyik cég sem reagált a három érintettből. Az iparági szakértők szerint mindkét területen vannak gondok, és ahogy arra a Samsung is hivatkozik, a szolgáltatók részéről tényleg problémás lehet az optimalizálás hiánya, és az integritás sem megfelelő.

Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy az eddigi információk alapján Dél-Koreában sokkal jobb minőségű az 5G hálózat, mint az Egyesült Államokban, és a Samsung hamarosan az USA-ban is elkezdi a Galaxy S10 5G árusítását. Ez alapján nem kizárt, hogy Amerikában még csalódottabbak lehetnek majd az első vásárlók.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap