Csak az iPhone 13 Prók kapnak 120 Hz-es panelt

Csak az iPhone 13 Prók kapnak 120 Hz-es panelt

A Samsung megkezdte az iPhone 13 széria számára az új AMOLED kijelzőknek a gyártását, amelyek végre képesek lesznek 120 Hz-es üzemre is. Viszont nem a teljes iPhone 13 paletta fog ebből az újításból részesülni jelen állás szerint.

Az Apple az iPhone 12 esetében tavaly nagyon közel vitte egymáshoz az iPhone 12 és 12 Pro modelleket, ami elsőre furcsa is volt. Korábban az iPhone 11 IPS kijelzőt kapott, míg az iPhone 11 Pro AMOLED-et, most viszont ilyen differencia például már nem volt. Idén valamelyest visszaállhat a rend ebből a szempontból, ugyanis a jelek szerint a várva várt 120 Hz támogatást csak az iPhone 13 Pro kapja majd meg.

Az iPhone 13 Pro és Pro Max modellek egyaránt olyan kijelzőt fognak kapni, ami már LTPO technológiás, ennek köszönhetően például hatékonyabban tud üzemelni. A 120 Hz-es megjelenítésnek köszönhetően lényegesen jobb lehet a felhasználói élmény, viszont megnövekedik a fogyasztása a kijelzőnek, de részben ezért kell az LTPO AMOLED, hogy kompenzáljon. Plusz remélhetőleg az Apple megoldja majd a kijelző adaptív vezérlését is.

Galéria megnyitása

A cupertinóiak számára a Samsung azért kezdte meg már most a képernyők gyártását, hogy képes legyen kielégíteni a szükségleteket. Ugyanis most úgy fest, hogy a 120 Hz-es LTPO AMOLED panelt kizárólag a Samsung lesz képes szállítani az Apple számára. Szóval az összes iPhone 13 Pro és Pro Max számára a dél-koreaiaknak kell biztosítania a panelt, ráadásul csúcsminőségben. LTPO AMOLED-et a Samsung kevesebb mint egy éve használ, szóval ebben még nincs olyan nagy rutinja, mint az egyszerű LTPS-sel.

Korábbi beszállítói információk szerint az Apple 80 millió LPTO AMOLED képernyőnek a legyártására szerződött a Samsunggal első körben, de a jövőben ennél is többre lesz majd szüksége nagy valószínűség szerint.

Az Apple az elmúlt években rengeteg energiát és pénzt fektetett abba, hogy felfuttassa a beszállítói láncában a megfelelő minőségű AMOLED paneleknek a gyártását. Több partnerét is támogatta ebben. És bár a cég számításai valószínűleg nem úgy jöttek be, ahogy azt szerette volna, azt már nagyjából meg tudja majd oldani, hogy az iPhone 13 és 13 mini modelleket más beszállítók révén szolgálja ki.

Galéria megnyitása

A legfrissebb információk alapján a BOE és az LG lesz az, aki szállítani fog nagy mennyiségben AMOLED kijelzőket az újdonságokhoz. Az LG Display kapcsán azt lehet tudni, hogy 30 millió panelnek a legyártására szerződött az Apple-lel az iPhone 13 kapcsán. És egyébként a BOE, valamint az LG már egyébként is kivették a részüket a mobilok kiszolgálásából. Az iPhone 12 modellek között is vannak olyanok, amikben a BOE és az LG megjelenítői találhatóak.

Az idei évben összesen a Samsung 120 millió AMOLED kijelzőt szállíthat majd le az Apple számára, a 120 Hz-es LTPO AMOLED mellett egyszerűbb panelekkel is szolgál a partnere számára. Az LG folyamatosan zárkózik fel, innen nagyjából 50 millió AMOLED megjelenítőnek a szállításával számol az Apple. A BOE a legkisebb szereplője az ellátási láncnak, a kínaiaktól csak 9 millió AMOLED egység érkezhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap