Crucible - az Amazon játéka, ami megjelent, aztán mégsem, és most törölték

Egyelőre nem tűnik túl hatásosnak az óriásvállalat belépője a játékiparba.

Crucible - az Amazon játéka, ami megjelent, aztán mégsem, és most törölték

Történetünk ott kezdődik, hogy az Amazon egy egyfajta battle royale-játék formájában látta a megfelelően ütős belépő lehetőségét a játékipar nagyjai közé, úgyhogy 2016 szeptemberében bejelentették, hogy egy ilyesmi anyagon dolgoznak Crucible néven.

Mint később kiderült, mégsem egészen egy battle royale-ról van szó: az alapkoncepció szerint 12 játékos küzdött volna egymással egy idegen, veszélyes világban. Mivel maga a világ is számos veszélyt tartogatott, ezért a játékosoknak néha együtt is kellett működniük menet közben szövetségeket kötve, majd adott esetben megtörve azokat.

Ezen kívül lett volna egy 13. játékos, aki egyszerre streamelte volna a mérkőzést Twitch-en, és befolyásolta volna a játékmenetet különböző módokon, egyfajta gamemasterként.

Menet közben aztán elég sokat változott az anyag, és végül egy ingyenesen játszható, csapatalapú, MOBA-stílusú TPS-ként jelent meg, ahol nyoma sem volt a beígért 13. játékosnak. A megjelenés idén májusban történt meg (habár ez senkinek nem tűnt fel), a játékosbázis azonban nagyon gyorsan leapadt, így a fejlesztők a három játékmódból kettőt visszavontak, hogy legalább egy módra legyen elég felhasználó.

Aztán néhány hét elteltével az Amazon úgy döntött, hogy inkább "visszavonja" a játék megjelenését, és átteszi zárt bétás állapotba.

A készítők összeraktak egy listát, amit szerintük meg kell valósítani ahhoz, hogy a játék vonzóvá váljon a felhasználók számára, és az eltelt időszakban ezek el is készültek. Ezt követően a készítők értékelték a játékosoktól érkező visszajelzéseket, és átrágták magukat a beérkező adatokon, hogy eldöntsék a Crucible jövőjét.

"Az értékelés végén nehéz döntésre jutottunk: befejezzük a játék fejlesztését. Nagyra értékeljük, hogy a rajongók odafigyeltek az erőfeszítéseinkre, és szerettük látni a visszajelzéseket a változtatásokkal kapcsolatban, azonban nem látjuk, hogy egy egészséges, fenntartható jövő várna a Crucible-re" - közli az utolsó fejlesztői napló.

A Crucible-ön dolgozó munkatársak egy részét átvezényelték a készülő New World MMO-ra, egy másik részük pedig az Amazon egyéb, játékokkal kapcsolatos projektjein fog dolgozni.

A következő hetekben még tartanak egy végső "tesztelést", ami egyfajta ünnepélyes lezárás lesz a játékosokkal és a fejlesztőkkel közösen, ezt követően pedig lelövik a matchmaking rendszert. A Crucible még játszható marad a Custom Game opción keresztül, azonban ez is csak november 9-ig érvényes, akkor ugyanis végleg lelövik a szervereket. Az Amazon közölte, hogy minden vásárlónak visszatérítik a vételárat, az in-game vásárlási lehetőségeket pedig természetesen letiltották.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap