Core i7-2700K-val a Bulldozer CPU-k ellen?

Az asztali Sandy Bridge processzorok piacán most már több, mint kilenc hónapja tölti be a zászlóshajó szerepét a Core i7-2600k modell, amely szorzózár-mentes felépítésével és meggyőző teljesítményével hatalmas népszerűségre tett szert a piacon. A legfrissebb hírek szerint a szóban forgó processzor hamarosan átadja majd a stafétabotot utódjának, amely nem túl meglepő módon Core i7-2700K típusjelzéssel vonul majd be a köztudatba.

Core i7-2700K-val a Bulldozer CPU-k ellen?

Az asztali Sandy Bridge processzorok piacán most már több, mint kilenc hónapja tölti be a zászlóshajó szerepét a Core i7-2600k modell, amely szorzózár-mentes felépítésével és meggyőző teljesítményével hatalmas népszerűségre tett szert a piacon. A legfrissebb hírek szerint a szóban forgó processzor hamarosan átadja majd a stafétabotot utódjának, amely nem túl meglepő módon Core i7-2700K típusjelzéssel vonul majd be a piacra.

A CPU World munkatársaitól származó információk egy hivatalos Intel dokumentumból (Material Declaration Data Sheets) származnak, amely sajnos a specifikációkról nem rántja le a leplet, de azt egyértelműen olvasói tudtára adja, hogy a Core i7-2700K processzor már benne van a gyártó tarsolyában.

Az már biztosnak tűnik, hogy ez a processzor is négy CPU maggal rendelkezik majd, amelyekhez jár Hyper-Threading támogatás is, így a központi egység egy időben egyszerre nyolc szálon dolgozhat. A gyorsítótárak tekintetében sem számíthatunk egetverő változtatásokra, azaz jó eséllyel minden marad változatlanul. Amennyiben a gyártó tartja magát korábbi gyakorlatához, akkor a Core i7-2700K 3,5 GHz-es alap órajellel kell, hogy rendelkezzen, a Turbo Boost órajel maximuma pedig 3,9 GHz-es értéket kell, hogy képviseljen. Ezek az órajelek – elméleti szinten – tulajdonképpen minden különösebb gond nélkül hozhatóak a 95W-os TDP kereten belül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward