Computex 2010: akcióban a VIA kétmagos processzora

A Computex alkalmával a VIA s bemutatott egy érdekességet, ami nem más, mint a Nano DC névre keresztelt kétmagos processzor, amely 65 nm-es csíkszélességgel készül és 1,6 GHz-es órajelen ketyeg.

Computex 2010: akcióban a VIA kétmagos processzora

A Computex alkalmával a VIA is bemutatott egy érdekességet, ami nem más, mint a Nano DC névre keresztelt kétmagos processzor, amely 65 nm-es csíkszélességgel készül és 1,6 GHz-es órajelen ketyeg.

A termék a VIA illetékesei szerint jelenlegi formájában nem kerül forgalomba, mivel prototípusról van szó, de nagyjából hat hónappal később, a fejlettebb gyártástechnológiával készülő végleges verziót már viszontláthatjuk majd az üzletek polcain is. A VIA Nano DC egysége VN1000-es lapkakészlettel ellátott alaplapban foglalt helyet, méghozzá 2 x 2 GB-nyi DDR3-1066 MHz-es rendszermemória társaságában, ami természetesen kétcsatornás módban üzemelt. A konfiguráció egy Chrome 520-as GPU segítségével futtatta a lenti videón látható 720p-s mozifilm bemutatót, természetesen gond nélkül. A GPU HDMI és DisplayPort videó kimenetek kezelésére egyaránt képes, így a rendszer akár HTPC alapként is funkcionálhat a nem is oly távoli jövőben.

A DirectX 10.1-es támogatással felvértezett GPU a ChromotionHD 2.0-s motor segítségével vette le a processzor válláról a HD videó lejátszás okozta terheket. A rendszer memóriavezérlője egyébként nem csak kétcsatornás DDR3-1066MHz-es, hanem kétcsatornás DDR2-800-MHz-es memóriatámogatást is kínál. A fenti képeken látható konfiguráció képes akár a Full HD videók zökkenőmentes lejátszására is. A lapkakészlet második generációs PCIe sávjai alap esetben 1 darab x8-as és négy darab x1-es PCI Express port kiszolgálására képesek.

Akcióban a rendszer:

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward