Coffee Lake alapú Xeon processzorok a belépőszintre

A Xeon E-2000-es sorozatú processzorok érkezésére egy hivatalos Intel dokumentum hívta fel a figyelmet, amelyben egyéb érdekességről is szó esett.

Coffee Lake alapú Xeon processzorok a belépőszintre

Az Intel nemrégiben küldött ki egy érdekes dokumentumot, amelyben arról tájékoztatja partnereit, hogy hamarosan új, Coffee Lake-S lapka köré épülő Xeon processzorok érkeznek. Ezen kívül arról is szót ejt a dokumentum, hogy milyen üzembővítésre készül a vállalat annak érdekében, hogy a Coffee Lake sorozatú tálcás és dobozos processzorokból még több készülhessen.

Érkeznek a Xeon E-2000 sorozatú belépőszintű processzorok

Az Intel tájékoztató dokumentumában összesen 10 olyan Xeon E sorozatú processzor található, amelyek a Coffee Lake-S lapka köré épülnek. Ezek a modellek már nem a Xeon E3-as sorozatot erősítik, ahogy az várható volt, hiszen Xeon E névvel érkeznek, így egyértelműen elkülönülnek elődeiktől. A Coffee Lake-S alapok a konzumer piacról már ismerősek lehetnek, ám a Xeon E sorozat tagjainál néhány változtatásra is számíthatunk: például bekerül a repertoárba az ECC memóriák támogatása és a távoli menedzselhetőség (Intel AMT), de órajelek és TDP keretek terén is lesznek változások. Az aktuális dokumentum sajnos elég keveset árul el az új processzorokról, ahogy az az alábbi táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása

Órajelek és TDP keret terén egyelőre nincsenek bővebb információk, de annyi azért kiderült, hogy a „G”-re végződő modellnevek esetében iGPU is jelen lesz, vagyis csak három olyan modell érkezik, ami nem tartalmaz aktív iGPU-t. A Xeon E-2000-es sorozat Coffee Lake alapú tagjai az elkövetkező hetek folyamán mutatkozhatnak be hivatalosan. Az új processzorok használatához Intel C246-os lapkakészlet köré épülő alaplapra lesz szükség.

Bővül a tesztelő- és összeszerelő üzemek sora

A szóban forgó dokumentum arra is rávilágít, hogy az Intel megnyitotta harmadik olyan üzemét, amelyben a Coffee Lake sorozatú processzorok tesztelése és összeszerelése folyik. Az új üzem Vietnámban található.

Galéria megnyitása

Az egyelőre nem derült ki, hogy ebben az üzemben pontosan mely Coffee Lake alapú processzorok összeszerelését, tesztelését és csomagolását végzik, annyi viszont biztos, hogy nem csak dobozos, hanem tálcás processzorok is készülnek majd ott. Az első olyan processzorok, amelyek már Vietnámból származnak, június 25-én indulnak el célállomásaikra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward