Clockwork Empires - Steampunk városépítés

A Dungeons of Dredmor fejlesztőinek új játéka... 

Clockwork Empires - Steampunk városépítés

A Gaslamp Games bejelentette új játékát, a Clockwork Empirest, mely egy procedurálisan generált városépítős játék, jellegzetes steampunk világba oltva.

Nektek egy kezdő "Bureaucrat" bőrébe kell bújnotok és elkezdeni szélesíteni birodalmatokat. Mielőtt még legyintenétek, hogy nem kell nektek még egy városépítgetős játék, adjatok neki egy esélyt, mert nagyon érdekes gameplay funkciókat suvasztottak bele és bizonyos pontokon még a Dwarf Fortress-szel is mutat rokonságot, tehát megmozgatja majd a szürkeállományotokat rendesen.

Testre tudjátok majd szabni az épületeiteket, minden építkezés megkezdése előtt beállíthattok számos faktort, amit a játék aztán procedurálisan összehegeszt nektek. Minden egyes városlakónak meglesznek a maga céljai, nektek mikro- és makroszinten is bele kell majd nyúlnotok az irányításba.

Az összetett játékmeneten túl maga a környezet is megkapó. Nem csak egy 19. századi átlag steampunk világot kaptok, amiben mindenhol fogaskerekek virítanak, hanem egy Lovecrafti vibráló közeget, ahol még a saját lakosaitokban sem bízhattok meg.

"Ha egy csapatnyi ember elkezd kutatni egy épületben, te meg csak otthagyod, és nem ellenőrizgeted őket, akkor esélyes, hogy valami rosszban kezdenek el sántikálni, démonokat idéznek majd vagy valami ilyesmi" - írta David Jacobsen, CEO.

Single player módban nem lesz győzelmi feltétel a sandbox világban, viszont lesz 4 fős multi, ami ugyan szintén nyíltvégű, de amikor elpusztítottál mindenki mást, kihirdetheted magad nyertesnek. Ezen felül lesz round-robin mód is, ahol körökre osztva történnek az események és mindenki ugyanazt látja.

További információk a Gaslamp blogján. A Clockwork Empires kijön PC-re, Mac-re és Linuxra. Megjelenési dátum még nincs. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward