Chromecast vetélytárs az Alcateltől

A Home V102 egy olcsó és remek multimédiás eszköz lesz, nem meglepő tehát, hogy a CES-en is összefuthatunk vele.

Chromecast vetélytárs az Alcateltől

A Google nyáron nagy port kavart a szinte filléres áron kínált Chomrecast bemutatásával. Ez az érdekes kiegészítő egy pillanat alatt megváltoztathatja az okostelefonunk vagy táblagépünk viszonyát a nappalinkban állomásozó televízióval. A „Plug-n-Stream” megoldás praktikusnak és jól működőnek bizonyult, így nem csoda, hogy idővel a konkurencia is megérkezett.

Az Alcatel terméke Home V102 néven mutatkozott be a Consumer Electronics Show keretében. A tudását tekintve ez is éppen arra lesz képes, amire a Google Chomecast, tehát a mobiltelefon vagy tablet által feldolgozott képet jeleníti meg egy HDTV kijelzőjén. A pendive-hoz hasonló megjelenésű készülék a Google termékénél sokkal letisztultabb dizájnt kapott. A fekete zongoralakk bevonat alatt a problémamentes működést egy halványkéken világító LED gyűrű jelzi majd, így egy leállás esetén könnyen beazonosítható lesz, hogy melyik eszköz hibázhatott a láncban, mert ezzel együtt minden add már valamilyen visszajelzést.

Az Home V102 1080p-s felbontású kép megjelenítésére képes másodpercenként 30 képkockás sebességgel, hangzás tekintetében pedig 5.1-es surround támogatást nyújt. Hasonlóan a Chromecasthoz, ezt is HDMI porton keresztül lehet majd csatlakoztatni a televíziókészülékhez, az energiaellátásról meg Micro-USB felületen kell gondoskodnunk. Ha minden megvan, akkor már csak egy olyan okostelefonra vagy táblára van szükség, amin az Android 4.2 Jelly Bean, vagy újabb kiadású operációs rendszer fut, valamint a Wi-Fi-je támogatja a Miracast streaming protokollt. Ez utóbbi talán a legkomolyabb kikötés, de a legtöbb ma kapható, felsőbb kategóriás, androidos masinának ez sem jelent gondot. Az Alcatel a működés részleteibe egyelőre nem engedett betekintést, de várhatóan kap majd egy saját androidos alkalmazást is a Home V102, ami a jövőben mindegyik Alcatel mobilon előre lesz telepítve.

A Chromacast egyik legnagyobb sebezhetősége éppen az, ami az előnye is az apró kütyünek: az ára. A Google megoldásánál a rendkívül alacsony ajánlott fogyasztói ár mindössze az Egyesült Államokra terjed ki. Ha a hazai (vagy az európai) kínálatot nézzük, akkor az eszközért cserébe nagyjából 20 ezer forintot kérnek. Ezzel biztosan tudja majd tartani a lépést az Alacatel, méghozzá úgy, hogy szélesebb körben lesz elérhető a terméke, a Chromecast a Google Play Store-on kívül ugyanis nehézkesen, korlátozottan beszerezhető. A Home V102-ért cserébe 49 eurót, illetve ennek megfelelő helyi valutát kell majd a kasszánál hagyni Európa-szerte. Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy mikor kerül a boltok polcaira az apróság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward