Cherry MX RGB: mechanikus billentyűk színes háttérvilágítással

A Cherry új mechanikus billentyűi átlátszó házzal érkeznek, ami egy lencsét is kapott annak érdekében, hogy a LED fénye egyenletesen világíthassa meg a billentyű tetejét.

Cherry MX RGB: mechanikus billentyűk színes háttérvilágítással

A Cherry nevét aligha kell bemutatni a billentyűzetek piacán: a gyártó ismertnek és elismertnek mondható e szegmensben, amit többek között a Cherry MX névre keresztelt, többféle karakterisztikával elérhető mechanikus billentyűinek köszönhet.

A vállalat most úgy tűnik, haladni szeretne a korral és be szeretne fedni egy új piaci rést: hamarosan érkezhetnek olyan mechanikus billentyűzetek, amelyek nem csak speciális Cherry MX kapcsolókkal rendelkeznek, de még RGB háttérvilágítást is kínálnak. Persze már eddig is találkozhattunk olyan billentyűzetekkel, amelyek a Cherry MX kapcsolóit RGB háttérvilágítással kombinálták, ám ezeknél a termékeknél rendszerint a mechanikus kapcsolók oldalán foglalt helyet a fényforrás, ami egy hárommilliméteres LED volt.

Az MX RGB sorozatú billentyűk más elven üzemelnek, így sokkal egységesebb, sokkal szebb háttérvilágítást biztosítanak a billentyűzet számára, mint a korábbi megoldások. A friss mechanikus billentyűk átlátszó házzal rendelkeznek és egy lencse is helyet kapott rajtuk, ami segít az RGB LED fényének egyenletes szórásában. Az új rendszer esetében az RGB LED közvetlenül a nyomtatott áramköri lapon, a mechanikus billentyű mechanikája alatt foglalhat helyet. A háttérvilágításnak nem csak a fényerejét, hanem a színét is lehet változtatni, így 16,7 millió színárnyalatból választhatjuk ki a hangulatunkhoz leginkább passzolót.

Az új mechanikus billentyűk először a Corsair egyik termékében kaphatnak helyet, amely a következő év elején megrendezésre kerülő CES 2014 alkalmával mutatkozhat be. Hogy hogyan kell elképzelni az új billentyűket működés közben? Nos, erről az alábbi videó ad képet.

A Cherry MX RGB billentyűk egyébként szokás szerint most is különböző tulajdonságokkal rendelkező változatokban kerülnek forgalomba, így készül belőlük piros, kék, barna és fekete kiadás, amelyek mind-mind más és más billentyűlenyomási érzetet kínálnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward