CeBIT: újabb alaplapok 890FX lapkakészlettel

Az AMD 890FX lapkakészletére épülő alaplapokból néhányat már bemutattunk, ám most a CeBIT alkalmával egy újabb adag 890FX lapkakészlettel felvértezett termékről hullott le a lepel. Az új alaplapok megjelenésére sajnos még több, mint egy hónapot várni kell, de aki mindenáron 8-as sorozatú deszkával ellátott rendszert szeretne, az az AMD 890GX lapkakészletével ellátott újdonságokból is csemegézhet, igaz, ezek a termékek integrált video vezérlőt is kínálnak.

CeBIT: újabb alaplapok 890FX lapkakészlettel

Az AMD 890FX lapkakészletére épülő alaplapokból néhányat már bemutattunk, ám most a CeBIT alkalmával egy újabb adag 890FX lapkakészlettel felvértezett termékről hullott le a lepel. Az új alaplapok megjelenésére sajnos még több, mint egy hónapot várni kell, de aki mindenáron 8-as sorozatú deszkával ellátott rendszert szeretne, az az AMD 890GX lapkakészletével ellátott újdonságokból is csemegézhet, igaz, ezek a termékek integrált video vezérlőt is tartalmaznak.

Gigabyte GA-890FXA-UD5

Most két friss alaplapot mutatunk be, amelyek közül az egyik a Gigabyte műhelyéből érkezett és a 890FXA-UD5-ös típusjelzést viseli. A kék-fehér színben pompázó alaplap Ultra Durable 3-as felépítéssel bír, Socket AM3-as tokozású processzorokat fogad és négy darab DDR3-1866+ memóriafoglalattal rendelkezik. A terméken összesen nyolc darab SATA port van jelen, amelyek közül az SB850-es déli hídnak köszönhetően hat darab biztosan a SATA 6 Gbps-os szabványra épül, a maradék kettővel kapcsolatban azonban nincsenek információk. A rendszer négy PCI Express x16-os slottal várja a CrossfireX technológia szerelmeseit és nyolccsatornás beépített audió vezérlővel, dupla bios-szal (DualBios), valamint Gigabites Ethernet vezérlővel is ellátta a gyártó.

A rendszer indításakor esetlegesen fellépő hibák felderítésében a kétszer hétszegmenses debug led kijelző segít, amely kétkarakteres hibakód formájában adja tudtunkra, hogy pontosan miért nem indul a rendszer.

[bold]

MSI 890FXA-GD70[/bold]

A második alaplap az MSI műhelyéből érkezett és a 890FXA-GD70-es nevet kapta. A fekete-kék színösszeállítású alaplap APS támogatással érkezik, amely a rendszer energiatakarékos működéséről gondoskodik. Ebben a deszkában szintén Socket AM3-as processzor és maximum négy darab DDR3-as memória modul elhelyezésére van lehetőség, ám a Gigabyte megoldásával ellentétben itt már öt darab PCI Express x16-os slottal gazdálkodhatunk.

A termék a szokásos nyolccsatornás integrált audió vezérlő mellett két darab Gigabites Ethernet portot is kínál, sőt, még USB 3.0-s csatlakozókkal is fel van szerelve.  A terméken hét darab SATA portot találunk, amelyek közül hat ebben az esetben is egészen biztosan SATA 6 Gbps-os.

Az új alaplapok pontos megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, mindössze annyit tudhatunk, hogy valamikor a következő hónap folyamán kerülhetnek a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward