CeBIT: itt egy érintőkijelzős Ivy Bridge ultrabook

CeBIT: itt egy érintőkijelzős Ivy Bridge ultrabook

Az Intel Ivy Bridge processzorairól már majdnem minden szükséges információ tudható, sőt, az elmúlt napok folyamán az is kiderült, hogy nagyjából milyen forgatókönyv szerint jelennek majd meg az újdonságok. Hogy az említett forgatókönyv hiteles-e, az rövidesen kiderül, az viszont már mindenképpen biztos, hogy az Ivy Bridge ultrabookok megjelenésére még heteket kell várnunk.

A CeBIT alkalmával az Intel saját standján azért már láthattak néhány Ivy Bridge alapú ultrabookot a látogatók, amelyek közül az egyik példány meglepő módon érintőkijelzővel is rendelkezett. Még a végén igazaknak bizonyulnak a korábbi pletykák,amelyek érintőkijelzős ultrabookok megjelenését jósolták?

 

A fenti videón – amit az Engadget munkatársai készítettek – egy 13,3 hüvelykes képátlójú, 1600 x 900 pixeles natív felbontás mellett üzemelő érintőkijelzővel ellátott ultrabook látható. A kapacitív érintőkijelző egyidejűleg akár 10 érintési pont érzékelésére és követésére is képes, azaz egy vérbeli multi-touch érintőkijelzővel van dolgunk. Az új ultrabook egy 1,5 GHz-es Ivy Bridge processzort tartalmaz és a hírek szerint NFC támogatással is rendelkezik. A legérdekesebb mégsem ez, hanem az a tény, hogy az Engadget munkatársai szerint az újdonság nem nagyobb és nem vastagabb, mint a hasonló kategóriában elhelyezkedő noteszek.

A videó alapján úgy tűnik, hogy az érintőkijelző is pontosan, könnyedén és rugalmasan üzemel. Abból kiindulva, hogy a Windows 8 Metro felhasználói kezelőfelülete kifejezetten érintőkijelzővel ellátott termékekhez készült, könnyen lehet, hogy a fentihez hasonló noteszek nem a különlegességek és a kivételek közé tartoznak majd, hanem egy új kategóriát teremtenek, amely tömve lesz hasonló tulajdonságokkal megáldott ultrabookokkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward