CeBIT 2013: MSI alaplapok játékosoknak

Újabb MSI alaplapokról érkeztek fotók, illetve információk: ezúttal három Z77-es és egy Z87-es deszkát mutatunk be.

CeBIT 2013: MSI alaplapok játékosoknak

Az MSI standján furcsa módon nem csak nyolcas sorozatú Intel lapkakészlettel ellátott modellek, hanem Z77-es alaplapok is jelen voltak. A Z77-es lapkakészlet napjai már meg vannak számlálva, hiszen következő generációs utódja, a Z87 június elején debütál. No, de törődjünk inkább a lényeggel: vessünk néhány pillantást a Z77-es kínálat tagjaira, majd ismerkedjünk meg egy Z87-es modellel is.

Z77-es alaplapok tetszetős dizájnnal és remek extrákkal

Az MSI három darab Z77-es újdonságot mutatott be, amelyek mindannyian a Gaming családot erősítik. A PCH hűtőjén egy sárkány motívum látható, a VRM áramkör hűtéséről pedig sárkány formájú hűtőbordák gondoskodnak. A piros-fekete színvilággal érkező alaplapok szépek és szolgáltatások tekintetében sincs okuk szégyenkezésre.

A Z77A-G43 Gaming, a Z77A-G45 Gaming és a Z77A-GD65 Gaming névre hallgató modellek alapjaikat tekintve megegyeznek elődeikkel, de van néhány elég fontos extrájuk. Mindhárom alaplap Killer E2200-as, alacsony késleltetést biztosító profi hálózati vezérlőt tartalmaz, a kiváló hangzásról pedig Creative Sound Blaster Cinema audió technológia segítségével gondoskodnak.

A POST képen Gaming Series márkajelzés díszeleg, az UEFI alapú BIOS grafikus felhasználói felülete pedig tetszetős Gaming Series témát kapott. Az egyelőre nem tudható, hogy a Gaming Series családot erősítő Z77-es újdonságok pontosan mennyivel lesznek drágábbak egyszerűbb felszereltséggel és kevésbé figyelemfelkeltő dizájnnal érkező elődeiknél.

Lencsevégen a Z87-es lapkakészletre épülő Gaming sorozatú alaplap is

A Z77-es deszkák mellett az MSI egy Z87-es lapkakészletre alapozó Gaming Series alaplapot is bemutatott, amely egyelőre még nem nyerte el végleges változatát, már ami a dizájnját illeti. A 16 fázisú tápellátással gazdálkodó újdonság két darab nyolctűs EPS CPU tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot. Az LGA-1150-es, Haswell sorozatú processzorokat fogadó processzorfoglalat négy darab DDR3-as memóriafoglalathoz kapcsolódik. A rendszer összesen 64 GB-nyi DDR3 memóriamodult fogad, és természetesen lehetővé teszi a kétcsatornás memóriatámogatásban rejlő lehetőségek maximális kiaknázását is.

A bővítőhelyek között három darab PCI Express 3.0 x16-os slotot látunk. Egykártyás módban x16-os, kétkártyás módban x8-x8, háromkártyás módban pedig x8-x4-x4 sávszélesség áll rendelkezésre. A felsoroltak mellett persze négy darab PCI Express x1-es slot is jelen van a kínálatban. PCI slot nincs.

Az új alaplap nyolc darab SATA 6 Gbps-os porttal érkezik - ezek közül kettő egy külső SATA 6 Gbps-os vezérlőre kapcsolódik. USB 3.0-s portból ezúttal nyolcat kapunk - hat a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon található. A sorból a Gigabites Ethernet vezérlő, illetve a nyolccsatornás HD audió vezérlő sem hiányzik.

A videó kimenetek között a két HDMI port mellett egy DisplayPort csatlakozó is helyet kapott. A fenti képeken látható alaplap dizájnt két modellhez használja majd fel a gyártó: az egyik a Z87A Gaming Series, míg a másik a Z87A-GD65-ös típusjelzést kapja. A Z87A Gaming Series esetében a GD65-ös modellhez képest kapunk extra tuning- és egyéb szolgáltatásokat, de dizájn tekintetében is jól látható különbségek lesznek a két termék között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward