C-típusú USB-t kaphatnak az iPhone-ok

C-típusú USB-t kaphatnak az iPhone-ok

Már most egyre többször lehet olyan pletykákat hallani, ami a 2019-ben érkező iPhone-okkal kapcsolatos, pedig még az idei újdonságok is váratnak magukra. Ezúttal az a hír terjed futótűzként, hogy az Apple végre átáll a szabványos csatlakozó használatára az okostelefonjainál.

A DigiTimes számolt be a napokban arról, hogy a jövőre bemutatásra kerülő iPhone egyik nagy újítása az lehet, hogy elhagyja a Lightning csatlakozó felületet, és átnyergel a C-típusú USB használatára. Ennek a lépésnek egyértelműen a felhasználók lennének a nyertesei. Az Apple rengeteg pénzt keres azzal, hogy nem szabványos aljzatot használ a készülékeinél, mivel ennek köszönhetően rendkívül jól pörög a kiegészítők piaca. Ha a vállalat okostelefonjaira valóban C-típusú USB csatlakozó kerül, akkor az emberek rengeteget tudnak spórolni a tartozékok vásárlásával, mert nem kell feltétlenül az Apple kínálatából válogatniuk a minőségi megoldásokért. A cupertinói alakulat jelenleg egy mezei, 1 méteres hosszúságú, C-típusú USB kábelért 6800 forintot kér, a kétméteres pedig már 14 ezer forintba kerül.

Galéria megnyitása

Egyébként nem teljesen új keletű az a pletyka, hogy az Apple szabványos csatlakozóra cserélheti a Lightningot, többször is felmerült már a korábbi években, és eddig még soha nem igazolódott be, szóval ezúttal is érdemes erős fenntartással kezelni a hírt. A vállalat 2012 óta folyamatosan a Lightning csatlakozó használatára koncentrál, viszont a személyi számítógépeknél már megjelent a C-típusú USB, ami adhat némi reményfényt azoknak, akik örömmel látnák a váltást.

Egy korábbi hír szerint egyébként az Apple már idén is olyan lépésre szánhatja el magát, aminek a felhasználók lehetnek az egyértelmű nyertesei. Állítólag eleve gyorstöltővel fognak a boltokba kerülni az új generációs iPhone-ok. Az eddigi 5 wattos töltőt egy 18 W-os megoldás válthatja fel, melynek köszönhetően épp olyan gyorsan újult erőre kaphatnak majd a mobilok, mint a rivális megoldások. Magát a gyorstöltést már az aktuális iPhone-ok is támogatják, de jelenleg 70 dollárnyi kiegészítőt kell vásárolni az Apple-től, hogy ezt ki is használhassák.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward