C&C: Renegade klón játékot készít a Petroglyph

Nem csak a Command & Conquer Remasteren dolgozik a csapat.

C&C: Renegade klón játékot készít a Petroglyph

A Command & Conquer Renegade megjelenése után, az Electronic Arts (szokásához híven) kivégezte a korábban felvásárolt Westwood Studios-t és szélnek eresztette a Command & Conquer fejlesztők egy részét, akik megalapították a saját stúdiójukat, a Petroglyph-ot.

Ők az évek során számtalan játékot készítettek, viszont a Star Wars: Empire at Waron és az év elején megjelent Conan Unconquereden kívül nem igazán sikerült népszerű játékot alkotniuk.

A csapat egy része jelenleg a Command & Conquer Remastereden dolgozik, amit az EA megbízásából végeznek és nem is nagyon volt szó más címről, amin éppen ügyködnének. A semmiből viszont egy újabb klasszikus játékuk feldolgozását, vagyis inkább klónját jelentették be, ami az Earthbreakers névre hallgat és egy az egyben a C&C Renegade jut az ember eszébe, aligha véletlenül.

Itt nincs semmi piromkodás, konkrétan, ha hirtelen rápakolnák a Command & Conquer logót, akkor mindenki azonnal el is hinné, hogy olyan játékot kapunk. A helyzet az, hogy nem elképzelhetetlen, hogy ezzel a játékkal házaltak az Electronic Artsnál, ám azok nem vették meg az ötletet és ezért maguk adják ki azt más néven.

A Renegade annak idején egy multiplayer lövölde volt, ahol a csapatodnak fedezni kellett a ércgyűjtő teherautót és a begyűjtött nyersanyagot pénzzé tehettétek, amiből járműveket és fegyvereket vehetettek magatoknak, majd elindulhattatok lerombolni az ellenség bázisát. Ezzel pedig le is írtam az új játék, vagyis az Earthbreakers játékmenetét is, látszólag, annyi különbséggel, hogy itt nekünk, vagyis a 32 fős csapatnak kell felhúzni az épületeket. Ez az eredeti játékban nem így volt, ott már adottak voltak a gyárak a pályán.

A játékban a Vilothyte nevű kristályt kell gyűjtenünk, ami most kivételesen nem zöld, hanem lila és ebből kell nyersanyagot kovácsolnunk ebben az RTS/FPS hibridben.A látvány a cell-shaded grafikát és a zenét leszámítva minden ugyanaz, mint a Renegade-ben volt.

Akinek az érdeklődését felkeltette a stílus, nem is kell a jövő évi megjelenésig várni, elég, ha letölti az ingyenes Renegade X-et, ami egy teljes értékű C&C rajongói játék, nem is beszélve a W3D féle modokról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap