Bulldozer processzorok: megnövelt cache

Az AMD következő generációs processzorai már gőzerővel készülnek és ahogy az idő telik,  szerencsére egyre több információ szivárog ki a termékekkel kapcsolatban. A legfrissebb híreket az X-bit labs szolgáltatja: a külföldi portál munkatársai szemügyre vehettek egy hivatalos dokumentumot, amelyben a Bulldozer architektúra köré épülő processzorok gyorsítótárának felépítéséről esik szó.

Bulldozer processzorok: megnövelt cache

Az AMD következő generációs processzorai már gőzerővel készülnek és ahogy az idő telik, szerencsére egyre több információ szivárog ki a termékekkel kapcsolatban. A legfrissebb híreket az X-bit labs szolgáltatja: a külföldi portál munkatársai szemügyre vehettek egy hivatalos dokumentumot, amelyben a Bulldozer architektúra köré épülő processzorok gyorsítótárának felépítéséről esik szó.

A Bulldozer architektúra köré épülő Orochi processzorok a hírek szerint komoly gyorsítótár rendszert tartalmaznak majd: a felsőkategória csúcsán helyet foglaló modell, amely egyetlen szilícium lapkára épül, összesen nem kevesebb, mint 16 MB-nyi gyorsítótárral gazdálkodhat. A nyolcmagos Orochi lapkák 8 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral rendelkeznek majd, és mivel a termékek négy darab kétmagos Bulldozer modulból épülnek fel, amelyek egyenként 2 MB-nyi megosztott másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak, így a gyorsítótárak teljes mérete 16 MB-nyi lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward