Bugokkal együtt jön a Halo: The Master Chief Collection

A 343 Industries annyira szeretné megőrizni az eredeti játékok varázsát, hogy még a hírhedt bugokat is bennük hagyja.

Bugokkal együtt jön a Halo: The Master Chief Collection

A San Diego Comic Con remek alkalmat adott a 343 Industriesnak arra, hogy jó sokat beszéljen a Ridley Scott stúdiójánál készülő Halo: Nightfallról, de szerencsére nem csak erről volt szó. A Nightfall ugyanis a Halo: The Master Chief Collection részeként (is) érkezik, így szerencsére a játékgyűjteményről is hallhattunk némi információt.

A 343 újra megerősítette, mindegyik játék pontosan olyan lesz, mint az eredeti, csak éppen feljavított grafikával. Ez egyben azt is jelenti, hogy az eredeti, sokak által ismert - és ki is használt - bugok is bennük maradnak. A Halo 2-ben pedig nem egy ilyen akadt, mind az egy- mind pedig a többjátékos módban, az egyikkel például végtelen mennyiségű töltényre tehetünk szert. A 343 szerint ezek fontos részét képezték az eredeti játékok varázsának (őőő...), így nem akarják kiirtani őket. Ehelyett az újoncokat megpróbálják hozzájuk szoktatni, így reményeik szerint senki nem fogja furcsállni őket.

Ami a többjátékos módot illeti: a kollekcióban megtalálható lesz minden pálya az összes részből, még azok is, melyek eredetileg csak a Halo 2 PC-s verziójában kaptak helyet. Ez összesen kicsivel több, mint 100 pályát jelent, ezek közül pedig néhányat teljesen felújítanak, és némileg átalakítanak. A 343 eddig két ilyen térképet erősített meg: ezek az Ascension és a Coagulation, de most a Comic Conon elárulták, hogy a Zanzibart is kezelésbe veszik, valamint a GamesComon bejelentenek legalább még egyet.

Galéria megnyitása grid_on

Mivel rengeteg pálya oszlik meg négy játék között, a 343 számára különösen fontos, hogy mindenki megtalálja, amit szeret. Ezért a rendszer követi majd a játékosok szokásait és preferenciáit, és ezek alapján ajánl majd fel csoportokra bontva pályákat, melyekre persze szavazni is lehet. Továbbá természetesen a hasonló preferenciákkal rendelkező játékosokat igyekszik összerakni a matchmaking.

Frank O'Connor, a Halo jelenlegi atyaúristene elmondta, a The Master Chief Collection másik célja, hogy összefogja Master Chief történetét, és azt egységesen tálalja a játékosoknak. Ennek érdekében az átvezető jeleneteket itt-ott átalakították, és készítettek újakat, melyek jobban összekötik az egyes részeket, a negyedik rész befejezése pedig magától értetődően vezeti majd fel a készülő ötödik epizódot. Még a zenékhez is hozzányúltak, hogy egységesebb képet (ööö, hangzást) adjon a sorozat, ebben egyébként a Skywalker Orchestra volt a 343 segítségére.

Végül pedig egy új, filmes előzetest is kapott a Halo 2: Anniversary:

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward