Brutálisan visszaestek az Apex Legends bevételei

Minden idők egyik legsikeresebb rajtja után letörni látszik a játék népszerűsége.

Brutálisan visszaestek az Apex Legends bevételei

Az Apex Legends előzetes bejelentés nélkül, meglepetésszerűen jelent meg februárban, és nagyon hamar hatalmas sikert aratott. Ráadásul hiába volt ingyenesen játszható, a felhasználók szépen költötték a pénzüket az in-game vásárlásokra. Úgy látszik azonban, hogy egy csoda sem tart örökké.

A Nielsen piackutató cég alá tartozó SuperData számolt be róla, hogy az Apex Legends bevételei jelentősen visszaestek az utóbbi hónapokban PC-n és konzolokon is. Míg a játék a megjelenésének hónapjában 92 millió dollárt termelt, addig áprilisban már csak 24 millió dollárt, ami közel háromnegyedes csökkenés.

Ez azért is jelentős, mert minden felmérés szerint az Apex Legends produkálta a legnagyobb rajtott a free-to-play játékok történetében. Jelek persze mutatkoztak: a megjelenéskor volt olyan pillanat, amikor egyszerre közel 400 ezren nézték a játékot Twitch-en, ami mostanra visszaesett körülbelül átlagosan 20-30 ezerre naponta.

Ezen kívül az első battle pass sem nyerte el a játékosok tetszését, akik azóta is arra panaszkodnak, hogy az Apex Legends kevés tartalommal rendelkezik, a fejlesztő Respawn pedig lassan bővít. Valószínűleg nem véletlen, hogy az Epic brutális túlórákat kényszerít a munkavállalóira, hogy állandóan érkezzenek az új tartalmak a Fortnite-hoz, úgy látszik, hogy egy ilyen jellegű játék sikerességét hosszú távon tényleg csak a frissességgel lehet fenntartani.

Aggasztó lehet az Electronic Arts számára, hogy az előző negyedévben a digitális bevételeinek jelentős része az Apex Legendsből származott, így tehát a visszaesés alaposan megmutakozhat a következő negyed üzleti beszámolójában.

Mindenesetre az Apex Legends hamarosan megjelenik mobilokra is, ami egy hatalmas piacot jelent a játék számára, ahol (legalábbis egy időre) ismét jelentősen megugorhatnak a bevételek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap