Brutálisan nagy lesz a Samsung 8K-s MicroLED kijelzője

Megérkezett a MicroLED panelek új kiadás The Wall Luxury néven, és sokféle kivitelben lehet majd felhasználni.

Brutálisan nagy lesz a Samsung 8K-s MicroLED kijelzője

A Samsung már korábban bemutatta az első MicroLED technológiás kijelzőjét, amit a vállalat a The Wall névre keresztelt el, most pedig a cég létrehozta ennek az új változatát, ami egészen döbbenetes paraméterekkel rendelkezhet. Az aktuális megoldás már a The Wall Luxury elnevezéssel került reflektorfénybe.

Az újdonságot tehát már a nevében is luxuscikknek tünteti fel a Samsung, és az egészen biztos, hogy ez a megoldás olyan látványvilágot fog az érdeklődők elé tárni, amilyennel korábban még nem találkozhattak. A The Wall Luxury egy teljesen új szintre emeli az immerzív nézői élményt. Ez egy moduláris fejlesztés, melynél gyakorlatilag csak a felhasználó képzelete – és pénztárcája – szabhat határt annak, hogy milyen formájú és felbontású televíziót állít össze. Az InfoComm 2019 keretében leleplezett The Wall Luxury elképesztő méretben tud majd óriási felbontást nyújtani, ha éppen arra van igény.

Galéria megnyitása

Az új televíziónál a hagyományos képarányok megtartása mellett döbbenetes, 292 hüvelykes képátlóval lehet majd létrehozni 8K-s minőséget biztosító megjelenítőt, a másik végletet pedig a Full HD konfiguráció jelenti, ami 73 colon rajzolódik majd ki. A Samsung kiemelte, hogy a The Wall Luxury kitűnő, 2000 nites fényerőt tud majd produkálni, ennek köszönhetően a legvilágosabb környezetben is élénk, harsány képet produkálhat majd, legyen szó bármilyen tartalom megtekintéséről. Elmondta a vállalat, hogy itt az élettartam teljesen más szinten van, mint a többi kijelzőnél, a MicroLED 100 ezer óra feletti üzemidőre lehet képes, szóval amennyiben kikapcsolás nélkül megy, még akkor is több mint 11 évig bírhatja anélkül, hogy maga a kijelző sérülne. A vállalat direkt létrehozott egy Ambient Mode opciót, hogy amikor használaton kívül van a panel, akkor például festményeket lehessen rá kitenni.

A Samsung Quantum Processor Flex címszó alatt létrehozott egy olyan mesterséges intelligenciát használó képjavító motort, ami jelenetről jelenetre tudja majd optimalizálni a képminőséget. Ez egyebek mellett a felbontást is javíthatja több millió kép elemzését követően, automatikusan képes lesz minden helyzetben eldönteni, hogy éppen milyen beállítások lehetnek az ideálisak. Legyen szó filmről, képekről, játékról, sporteseményekről, a The Wall Luxury mögött álló rendszer mindig a legjobb képminőség elérésre fog törekedni. Biztosított itt a Quantum HDR technológia a kiemelkedő dinamika garantálása érdekében, és képes 120 Hz-es megjelenítésre, ezáltal a gyorsan mozgó témák valósággal megelevenedhetnek a felületén.

Galéria megnyitása

A szerkezet egészen vékony, valamivel kevesebb mind 30 milliméterre emelkedik ki a fal síkjából, és egyáltalán nincsen kerete, szóval amennyiben a felhasználó úgy kívánja, akkor egyedi keretet pakolhat rá teljesen feltűnésmentesen. Modern lakásban keret nélkül is fantasztikusan fog mutatni, egy klasszikusabb berendezés mellett pedig akár hagyományos képkeret is ráaggatható. A megfelelő kerettel jobban bele tud illeszkedni az őt körülvevő környezetbe. A Samsung olyan partnerekkel közösen alkotta meg a The Wall Luxury modellt, mint például a Harman, a Domotz vagy a Crestron, így előre láthatólag a hangzás és a funkcionalitás terén is kiemelkedőt fog nyújtani.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a MicroLED paneleknek ebben az esetben a pixelsűrűsége csak 30 PPI-s. Ezt nem véletlenül nem emelte ki a Samsung, hiszen egyértelműen ez a technológia legnagyobb hátránya. A felépítéséből adódóan az ilyen kijelzőknek nagyon nehéz emelni a pixelsűrűségét, ami egyben azt is jelenti, hogy nem lesz egyszerű feladat olyan szintre növelni ezt az értéket, amit egy mai egyszerű televízió simán tud abszolválni. Egy QLED vagy egy OLED TV gond nélkül képes 4K felbontást biztosítani átlagos, 40-43 colos méretben (100-110 PPI), míg ez a MicroLED-nél jelen pillanatban 146 colos képátlóval jár együtt. A Samsung Electronics az OLED TV-k elbukását követően most rengeteg pénzt és energiát fektet a MicroLED fejlesztésébe, hogy ezzel a vetélytársai elé tudjon kerülni, és remélhetőleg azért belátható időn belül sikerül jobb pixelsűrűséget elérnie.

A Samsung arról egyelőre nem beszélt, hogy a The Wall Luxury milyen áron lesz beszerezhető, de egészen biztosak lehetünk abban, hogy döbbenetesen sokba kerül majd a legszerényebb konfiguráció is a 73 hüvelykes képátlóval és a Full HD felbontással.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap