Brutálisak a sorok a World of Warcraft Classic szerverein

De a Blizzard már intézkedik!

Brutálisak a sorok a World of Warcraft Classic szerverein

A World of Warcraft Classic játékosai az első pillanattól kezdve azzal küzdenek, hogy elképesztő várakozási időkkel lehet csak bejutni a szerverekre. A nosztalgiavonat annyira elkapott mindenkit, hogy a játék messze népszerűbb, mint arra a Blizzard számított. A stúdió azonban most közölte, hogy növeli az egyszer beléptethető játékosok számát, amitől azt várják, hogy jelentősen csökkenni fog bejelentkezésnél a queue.

A Blizzard közölte továbbá, hogy folyamatosan monitorozzál a szervereket, hogy a megnövekedett játékoskapacitás miatt ne legyenek problémák. Ezzel együtt továbbra is vannak olyan szerverek (a legnépszerűbbek), ahol még mindig 10 ezres nagyságrendű sor áll, tehát ezt 1-2 ezerrel sikerül csökkenteni, az még mindig nem túl nagy előrelépés.

Hozzá kell tenni továbbá, hogy nem csak a bejelentkező képernyőn, de in-game is sorok alakultak, ahogy a játékosok várakoznak arra, hogy a questek teljesítéséhez szükséges NPC-k respawnoljanak. Ezzel együtt persze még mindig jobb in-game várakozni, mint a bejelentkező képernyőn.

Galéria megnyitása

Ion Hazzikostas, a World of Warcraft Classic vezető fejlesztője elmondta, hogy miért állított hadrendbe viszonylag kevés szervert a Blizzard. Mint azt közölte, jobb inkább az elején alullőni a dolgokat, menet közben ugyanis az igényt látva viszonylag gyorsan tudnak bővíteni, azonban ha túl szerverrel indulnak, akkor később futnak bele nagyobb problémákra.

Érvelése szerint ugyanis ahogy lecseng a kezdeti lelkesedés, a túl sok szerverre túl kevés játékos maradna, ez pedig hosszabb távon nem tenne jót a közösségnek. Persze, vannak erre megoldásaik, mint az ingyenes karakter transzfer, de ez szintén nagyon meg tudja zavarni egy-egy szerver közösségét, így lehetőség szerint nem nyúlnak ehhez a megoldáshoz, ha nem muszáj.

Mindenesetre a megjelenés óta 20 új szervert állítottak csatasorba, azonban továbbiakat egészen addig nem fogtak, míg ezek teljesen meg nem telítődtek.

Ezzel együtt a visszajelzések rendkívül pozitívak a World of Warcraft Classic kapcsán, egyelőre úgy tűnik, hogy mindenki élvezi a nosztalgiát. Ti toljátok?

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap