Brutális teljesítménnyel jöhet a következő iPad Pro

Brutális teljesítménnyel jöhet a következő iPad Pro

Az elmúlt hónapokban számtalan pletyka szólt arról, hogy az Apple az idei évben is elő fog rukkolni új iPad Pro generációval, ami a sorban már az ötödik lesz. A legtöbb információ arról szólt eddig, hogy Mini LED technológiás megjelenítőt fog kapni a készülék, most pedig arról jött hírmorzsa, hogy milyen lapka szolgálhat majd a motortérben.

Tavaly az Apple előrukkolt a negyedik iPad Pro generációval, de akkor elmaradt a rendszerchip esetében a komolyabb előrelépés. Az Apple A12X helyét az Apple A12Z vette át a 2020-as gépekben, ami a számozásnak megfelelően azonos alapot használt, csak egy kicsit megtolták a tempóját egy könnyed ráncfelvarrással. Idén viszont már egészen más lesz a helyzet ezen a fronton.

Galéria megnyitása

A 2021-ben pályára lépő iPad Pro generáció már jelentős gyorsulást hozhat majd, ami figyelembe véve azt, hogy a jelenlegi megoldásoknál sem lehet panasz a sebességre, nagyon izgalmasan hangzik. Az pedig még érdekesebbé teszi a dolgot, hogy belső információk szerint nagyon hasonlítani fog a rendszerchipnek a felépítése az Apple M1 architektúrájára, miközben az A14X nevet viselheti majd.

Az Apple tavaly jelentette be az M1 lapkát, és ez már olyan teljesítménnyel rendelkezik, aminek köszönhetően a macOS rendszerű személyi számítógépeket tudja meghajtani. Ráadásul egyáltalán nem szerény tempóval tud szolgálni a különböző MacBookokban és például az Mac mini kompakt asztali gépben. Sok esetben olyan gyorsan tudja a különböző feladatokat ellátni az ARM alapú platform, hogy bőven lekörözi a hagyományos processzorokkal szerelt konfigurációkat.

Az iPad Prókat megcélzó rendszerchip az Apple A14X néven kerülhet majd bevetésre, és ha hihetünk annak az információnak, hogy az Apple M1-hez hasonló lesz a felépítése, akkor nagyjából lehet sejteni, hogy mit fog tartogatni. Az Apple A14-hez képes az M1 kettővel több nagy teljesítményű FireStorm magot tartalmaz FireStorm változatlan mennyiségű IceStorm egység mellett, így az Apple A14X már nyolcmagos lehet majd. Az integrált GPU pedig négy helyett már nyolc darab feldolgozóból épülhet majd fel.

Galéria megnyitása

Az Apple A14X minden bizonnyal alacsonyabb órajelen üzemel majd, mint az Apple M1, hogy a fogyasztása igazodjon a formátumhoz. De így is elképesztő tempóra lesz majd képes, és még tovább fogja emelni az iPad Próban rejlő lehetőségek mennyiségét. Ezek a táblagépek már eddig is rendkívül sokoldalúak voltak, így pedig már tényleg szinte csak a képzelet (és az alkalmazáskínálat) szabhat majd gátat annak, hogy mit hoznak ki belőle az emberek.

Valószínűleg minden korábbinál sokoldalúbb lesz majd az iPadOS 15 is az év második felében, és a szerkezetekhez az Apple kiváló billentyűzeteket is nyújtani fog, mint például a Magic Keyboard, amivel laptopszerű élményt lehet elérni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap