Bővített 8K UHD TV kínálattal állt elő az LG a CES-en

A vállalat mostantól nem kevesebb mint nyolc 8K tévét nyújt az érdeklődőknek változatos képátlókkal.

Bővített 8K UHD TV kínálattal állt elő az LG a CES-en

Az LG számára a televíziók piacán óriási sikert hozott az OLED technológia, és a vállalat arra gyúr, hogy a 8K UHD felbontással is hasonló népszerűségre tegyen szert. És bizony jó irányba halad ezen a téren, mert olyan kínálatot alakít ki, amihez hasonló nincs egy vállalatnak sem.

Már tavaly több 8K Ultra HD televíziót elindított az LG változatos alapokkal, a CES alkalmával pedig bejelentette a vállalat, hogy bővíti a kínálatát, méghozzá lefelé, szóval jöhetnek az alacsonyabb árszabású modellek. Eddig az LG-nél 88 és 75 colos méretben lehetett 8K-s televíziót kapni, de Las Vegasban már 77 és 65 hüvelykes variánsok is kiállításra kerülnek a 2020-as portfólió részeként.

Galéria megnyitása

Az LG már korábban kiemelte, hogy az egyik legszigorúbb 8K minősítésnek megfelelő lesz minden 8K UHD televíziója. A Szórakoztatóelektronikai Szövetség által kiadott 8K UHD logó megszerzése csak az igazán kiváló minőségű termékeknek megy az LG szerint, és az általa fejlesztett készülékek elvileg bőven túl is teljesítik az elvárásokat. A bővülő modellkínálatnak köszönhetőn úgy fest, hogy 2020-ban a vásárlók kettő kifejezetten prémium, LG SIGNATURE 8K televízióból, valamint hat felsőkategóriás NanoCell megoldásból válogathatnak majd.

Az LG csúcsmegoldásai az OLED ZX sorozatot alkotva jönnek 88 és 77 colos kivitelben, a Nano99, a Nano97 és a Nano95 sorozatok pedig egyaránt 65 és 75 hüvelykes képátlóval lesznek elérhetőek. Így áll össze a jelenlegi paletta. És az új információkból az következik, hogy a CES-en érkező új kivitelek között akad OLED és NanoCell technológiás 8K Ultra HD televízió is.

Galéria megnyitása

Kiemelte az újdonságok kapcsán az LG, hogy a legmodernebb belbeccsel érkeznek ezek, aminek köszönhetően biztosított lesz, hogy mindenféle 8K tartalmat tudjanak kezelni gond nélkül a készülékek. A kiváló tévéknek nem okoz gondot a HEVC/H.265 és a VP9 kódolású videók lejátszása, sőt mi több, az AV1-et is támogatja, ami manapság még egyáltalán nem megszokott.

Azt nem árulta el az LG, hogy pontosan milyen felépítésű rendszerchipet használ, csak annyit lehet tudni, hogy a harmadik generációs α9 processzorról van szó, ami a gépi tanulást is gyorsítja. Multimédiás tekintetben igazi szörny az egység, mert akár 60 FPS-sel is gond nélkül tudja kezelni a 8K videókat. És akkor sem pihen, amikor valamilyen gyengébb minőségű tartalmat kell megnyitnia, mert ilyen esetekben pedig elkezdi a legjobb tudása szerint feljavítani az anyagokat, és ehhez az LG elmondása szerint mesterséges intelligenciát is bevet. A folyamat során állandóan elemzi a kép tartalmát az egység, a felskálázást követően pedig még többlépcsős zajcsökkentést, és más műveleteket is beiktat a lehető legjobb élmény elérése érdekében.

Galéria megnyitása

Arra is kitért a gyártó, hogy a készülékek képesek lesznek beleolvadni az okosotthon rendszerekbe a ThinQ keretében. A webOS rendszer digitális asszisztenssel is rendelkezik, így többrétegű hangvezérlést támogat, amivel akár a lakáskiegészítőket is lehet kezelni, amennyiben azok csatlakoztatva lettek a televízióhoz. A rendszer biztosítja egyebek mellett az Apple AirPlay 2 és a HomeKit támogatást is, de a Google Assistant és az Amazon Alexa sem hiányzik innen. És ezen a területen később még új lehetőségek is jöhetnek a meglévő eszközökre – jelentette ki az LG.

Végül azt is elmondta az LG, hogy a hangzást is próbálják majd a készülékek olyan módon javítani, hogy gépi tanulást felhasználva elemzik az audiotartalmakat. Az AI Sound Pro fejlesztése a vállalatnak öt kategóriába tudja majd magától besorolni a különböző dolgokat, és a kategóriáknak megfelelő hangzásjavító algoritmusokat fog bevetni. Ha kell, az emberi beszédet emeli ki, ha kell, akkor pedig a zenei tartalmakat teszi dinamikusabbá. És a készülékek elvileg képesek lesznek virtuális 5.1-es hangzást is biztosítani, de a részletekbe ezen a téren nem ment bele a cég.

Az LG a CES keretében minden látogató számára lehetőséget nyújt arra, hogy megismerkedjenek a vállalat legújabb 8K UHD modelljeivel személyesen is. Las Vegasban ki van állítva minden friss konfiguráció.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap