Shop menü

BŐRHATÁSÚ BURKOLATTAL ÉS HATALMAS KÉPERNYŐVEL JÖTT AZ ÚJ OLCSÓ POCO

A Poco C55 meglehetősen sokat ígér ahhoz képest, hogy egészen szerény összegért lehet hozzájutni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Bőrhatású burkolattal és hatalmas képernyővel jött az új olcsó Poco

A Xiaomi a Poco márkanév alatt továbbra is tud jó ajánlatokkal szolgálni, legalábbis a C55 érkezése egyértelműen ezt bizonyítja. A mobiltelefon persze sok kompromisszummal jár, de ebben az esetben az ár mindent megmagyaráz majd. Tényleg egy olyan gépről van szó, ami manapság már az alsókategóriába sorolható az árazása alapján.

A készülék rögtön egy óriási, 6,71 hüvelykes képernyővel járul az érdeklődők elé, persze csak 1650 x 720 képpontos felbontást alkalmazva. Az IPS technológiás panelt Panda üveg védi a fizikai behatásokkal szemben, az érintésérzékelés pedig 120 Hz-en üzemelhet.

Galéria megnyitása

A Poco C55 sajnos még az Android 12 operációs rendszert futtatja, ami semmi esetre sem javít az összképen, és a MIUI grafikus felhasználói felületből is az előző verzió, a 13-as kiadás található rajta. De elvileg lesz rá frissítés a jövőben, azt azonban nem tudni, hogy ennek mikor jöhet el az ideje.

A kamerákat tekintve nem teszi magasra a lécet a szerkezet, de azért az elsődleges képalkotója 50 MPixeles szenzort használ. Támogatja a pixelek összeboronálását a jobb érzékenység elérése okán és van PDAF is a gyorsabb és pontosabb élességállítás érdekében. Egy társkamera van a hátlapon, de ez csak a portrémód támogatására szolgál, szimpla mélységérzékelésre képes szenzort használ.

Galéria megnyitása

Az okostelefon előlapi kamerájára is ki kell térni, bár ez igazából nem lett egy említésre méltó darab. 5 MPixeles érzékelőt használ a frontkamera, és 1080p videózásra alkalmas. Mozgóképfelvételeket a főkamerával csak Full HD felbontásban lehet megörökíteni, de itt azért aligha fog sokakat meglepni a 4K támogatás hiánya.

Galéria megnyitása

A tervezők a C55 esetében a MediaTek hosszú ideje elérhető G85 rendszerchipjét vették használatba, ami azért nem egy rossz lapka: AnTuTu alatt több mint 260 ezer pontot tud elérni. Cortex-A75 magok is vannak benne, noha csak 2 GHz-es órajel elérésére képes, az IGP-je pedig egy szerény Mali-G52 MP2, de 1 GHz-re lett tekerve a frekvenciája. Két kivitelben kerül a boltokba a mobil, alapesetben 4 GB RAM és 64 GB tárhely lesz benne, de kérhető majd 6 GB memóriával és 128 GB-os adattárolóval is. A bővíthetőség biztosított, 1 TB-ig támogatja a microSD kártyákat.

Galéria megnyitása

4G LTE mobil hálózati modemmel jön a Poco újdonsága, és lehetővé teszi a VoLTE technológia kihasználását. Dual-SIM-es is az eszköz, de csak DSDS üzemre képes, mint a legtöbb konkurense. A C55 rendelkezik Bluetooth 5.1 modullal, van benne 802.11ac szabványnak is megfelelő, kétsávos Wi-Fi és A-GPS vevő, extraként pedig egy FM rádiót lehet kiemelni a neve mellett.

Galéria megnyitása

Kék, zöld és fekete színekben lesz elérhető az okostelefon. A burkolat bőrhatású, ennek köszönhetően kellemesebb lesz a tapintása. IP52 minősítéssel rendelkezik a készülék, és kapott 3,5 milliméteres jack aljzatot is a C-típusú USB-n felül - ez belefért a költségvetésbe és az eszköz keretei közé is. 168,76 x 76,41 x 8,77 milliméteres vonalakkal határolt a 192 grammos vas.

Galéria megnyitása

Nem feledkeztek meg a tervezők az ujjlenyomat-olvasóról sem, ami ebben az esetben egyszerűen a hátlapra került, bár ezt elsőre talán nem fogja kiszúrni senki. A biometrikus szenzor egészen magas helyre került, a kamerák mellé helyezték el a szakemberek. Egy 5000 mAh-s kapacitású akkumulátor dolgozik benne, amit nagyon hosszú idő lesz feltölteni, mivel csak 10 wattos töltési teljesítmény érhető el.

Galéria megnyitása

A Poco C55 forgalmazása február 28-án indul Indiában, és elérhető lesz más területeken is. Az okostelefon ajánlott fogyasztói ára 9500 és 11 000 rúpiában lett meghatározva a 4/64 és a 6/128 GB-os modellek esetén. Átszámolva ezek az összegek kb. 41 200 és 47 700 forintnak felelnek meg jelenleg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére