Biztosan készül a Fable 4, néhány dolgot már tudunk róla

Rendkívül nagyszabású projekt lesz, az eredeti fejlesztők nélkül.

Biztosan készül a Fable 4, néhány dolgot már tudunk róla

A Fable volt a Lionhead és az Xbox egyik legsikeresebb sorozata, amit sajnos a végére sikerült elcsúfítani a kizárólag Kinecthez készült címmel, valamint a soha meg nem jelent Fable Legends című, eredetileg aszimetrikus multiplayerként készülő anyaggal. A Microsoft azonban nem adta fel, ugyanis készül a Fable 4 (persze gyaníthatóan nem ez lesz a végleges címe), és fejlesztőt is váltott.

Mert azt most már biztosan tudjuk, hogy nem az eredetileg Peter Molyneux által alapított Lionhead készíti a Fable új részét, hanem a Playground Games. A stúdió eddig a Forza Horizon-sorozatért volt felelős Xboxon és PC-n, egy darabig függetlenként, azonban a Microsoft megvásárolta őket, és hamarosan bővítésbe kezdtek. Ez a növekedés egészen odáig vezetett, hogy egy második stúdiót is nyitottak Angliában, amit nagyjából 200 főre hizlaltak fel, és ami az új Fable fejlesztését végzi majd. 

Erről a volt Lionhead-kollégáknak nincs feltétlenül jó véleménye.

"Furcsa érzéseim vannak. Egyrészt örülök, hogy készül a játék, mert jót tesz az Egyesült Királyság játékiparának, és nagyon jó, hogy a Fable nem halt meg. Sőt, biztos nagyon jó érzés lesz játszani vele. Ugyanakkor némileg furcsa, hogy megszabadultak attól a csapattól, amelyik eddig a sorozaton dolgozott, a Fable szakértője, és most mással csináltatják meg. A Fable egy egyedi élmény, aminek sikerét nehéz lesz megfejtenie egy másik stúdiónak. Ugyanakkor ez a bizonyos csapat rendkívül tehetséges, úgyhogy biztosan remek munkát fognak végezni" - mondta Simon Carter, a Fable társalkotója.

De hogy milyen lesz a Fable 4, arról már néhány konkrét szivárogtatás miatt van elképzelésünk. A történet alapját az képezi, hogy Albiont megsemmisítette egy meteor, amit a Mad King hozott a világra. Ő ugyanis átvette a Fable 2-ből ismerős Tattered Tower irányítását, ami egyetlen kívánság teljesítését garantálja a tulajdonosának. Innentől kezdve pedig bejön a képbe az időutazás, más területek és bolygók.

Therese és a Guild egy másik bolygón lelt menedékre ugyanis, ami egy teleportkapun keresztül érhetünk el. Maga a játék alapvetően egy nyitott világú RPG lesz, amiben ha akarjuk, akkor teljesen figyelmen kívül hagyhatjuk a fő történeti szálat, és akár arról is lemondhatunk, hogy megmentsük a világot. Cserébe elfoglalhatjuk magunkat olyan dolgokkal, minthogy saját városokat építhetünk és menedzselhetünk, amik azért valamilyen módon mégis kapcsolódni fognak a történethez.

A Playground Games inkább klasszikus fantasy szerepjátékot szeretne, így eltűnnek majd a puskák és az egyéb hasonló technológiai eszközök, amik felütötték a fejüket az előző két részben. Ezen kívül a játék az Unreal Engine legújabb változatára épül, és persze a fő platformja az Xbox Series X lesz (a PC mellett), így minden bizonnyal fantasztikusan fog kinézni.

Mindenesetre Phil Spencer, az Xbox-főnök nyíltan még nem ismerte el, hogy készül a játék, de misztikusan azt már megjegyezte, hogy "nagyon sok potenciál van a sorozatban". Azonban az Xbox-részleg új filozófiája, hogy nem jelent be semmit, amíg annak nem jött el az ideje, és az ezzel kapcsolatos döntést leginkább a stúdiókra bízzák.

"Egy stúdiószervezetet vezetni azt is jelenti, hogy gondoskodnom kell róla, hogy a megfelelő játékokat a megfelelő időben jelentjük be, és hogy pontosan látnunk kell, milyen végeredményt akarunk elérni. Ez nem a Fable-re vonatkozik csak, hanem mindenre a felhozatalban. Az E3-as bejelentéseink kapcsán azt szeretem a legjobban az utóbbi időben, hogy minden, amit ott megmutatunk, az már játszható, itt van nálam, ki tudom próbálni, és van rá ötletünk, hogy mikor jelenhet meg" - nyilatkozta Spencer.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap