Biztonságos billentyűzettel rukkolt elő a Cherry

A kártyaolvasóval is felvértezett Secure Board 1.0 sok területen bizonyulhat vonzó választásnak.

Biztonságos billentyűzettel rukkolt elő a Cherry

A Cherry egy különleges billentyűzetet mutatott be, amely biztonságosan továbbítja a billentyűleütéseket az adott operációs rendszer felé, hála az adattitkosításnak, valamint extraként még egy kártyaolvasót is kapott, ami RFID és NFC alapú kártyákhoz egyaránt passzol, valamint az érintkezéssel dolgozó okoskártyákat is támogatja.

Galéria megnyitása

A Secure Board 1.0-s billentyűzet ezúttal nem mechanikus kapcsolókkal, hanem úgynevezett LPK technológiával érkezik, ami a Cherry háza táján azt jelenti, hogy egyszerű, membrán alapú megoldással van dolgunk. A hivatalos adatok alapján a billentyűk nagyjából 10 millió lenyomást viselnek el élettartamuk során. A teljes méretű, numerikus billentyűrésszel is ellátott újdonság igazi különlegessége az, hogy igény esetén aktiválható a Secure Mode, azaz a biztonságos üzemmód, amelynek keretén belül tanúsítvány segítségével azonosítja magát a termék az operációs rendszer felé, a billentyűlenyomásokat pedig titkosítva küldi el – ehhez persze megfelelőtámogatással rendelkező rendszerre is szükség van.

A titkosításnak köszönhetően a BadUSB típusú támadások ellen védett a rendszer, hiszen a billentyűzet csatornája le van zárva, de ezzel együtt a billentyűleütést naplózó szoftverek is használhatatlanná válnak. A FIPS-201-es szabvány követelményeinek megfelelő billentyűzet ergonomikus kialakítással érkezik, ami megfelel a BGI-650-es ergonómiai iránymutatásnak.

Galéria megnyitása

A feketében és fehérben egyaránt elérhető újdonság biztonságos üzemmódját egyelőre csak a Linux alapú vékonykliensek, illetve a különböző Linux alapú rendszerek támogatják, de a későbbiekben a Windows alapú rendszerekhez is érkezik támogatás.

Galéria megnyitása

A 458 milliméter széles, 188 milliméter mély és 46 milliméter vastag billentyűzet 1,8 méter hosszú USB 2.0-s kábelt használ, tömege pedig 840 gramm körül helyezkedik el. Az újdonságra két év jótállást vállal a Cherry, a termék ára pedig 69,99 euró.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap