Biztonsági rés a Microsoft Xbox Entertainment Awards oldalán

Közel 3000 szavazó adatai kerültek nyilvánosságra Xbox Entertainment Awards honlapról. A Microsoft lekapcsolta az oldalt.

Biztonsági rés a Microsoft Xbox Entertainment Awards oldalán

A tegnapi aprókban beszámoltunk róla, hogy a Microsoft a felhasználók szavazatai alapján saját díjkiosztót szervez, amelynek során a legjobb Xbox Live-os tartalmakat jutalmazza meg több kategóriában.

A Microsoft ma délután lekapcsolta a szavazást lebonyolító oldalt, mert kiderült, hogy segítségével bárki hozzáférhetett a szavazók adataihoz. Az apró baki miatt 2892 felhasználó adatai (gamertagek, emailcímek, születésnapok) kerültek nyilvánosságra, és úgy tűnik, hogy aki meglátogatta az oldalt, az át is szerkeszthette az adatokat. A Microsoft most vizsgálja az esetet, az oldalon csak az ilyenkor szokásos technikai problémákra hivatkozó szöveg olvasható.

Bár a szavazók között kisorsolandó nyeremények csábítóak (Xbox 360 Limited Edition Halo 4 320GB konzol, Kinect, egy éves Xbox Live Gold tagság, 2000 Microsoft Pont és egyebek), a nyilvánosságra került adatok miatt csak a briteknek kell aggódniuk, a szavazáson ugyanis csak ők vehetnek részt.

Így nézett ki az oldal (elhomályosítva a felhasználók adatai láthatóak)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward