Biztató BIG NAVI teszteredmény és egy fotó a NYÁK-ról

Már csak két napot kell várni a hivatalos bemutatóra, de a szivárgások így is folyamatosan érkeznek.

Biztató BIG NAVI teszteredmény és egy fotó a NYÁK-ról

Az AMD BIG NAVI sorozata körül elég nagy a felhajtás mostanában, ami érthető is, hiszen mindenki arra vár, milyen újdonságokkal rukkol elő az AMD az Nvidia elleni küzdelemben. Erre gyakorlatilag két nap múlva, 2020. október 28-án mindenképpen választ kapunk, igaz, ezen a napon a tesztek megjelenésére még nem igazán lehet számítani, sokkal valószínűbb az, hogy a független mérések majd csak valamikor november folyamán láthatnak napvilágot, csak úgy, mint a ZEN 3-as processzorok esetében.

A BIG NAVI jelző egyébként csak két modellre, a NAVI 21 XT-re, illetve a NAVI 21 XTX-re érvényes: előbbiből készülhetnek egyedi változatok az AIB partnerek műhelyeiben, míg utóbbit csak az AMD referencia dizájnjával lehet majd elérni, ha pontosak az eddigi értesülések.

Egy teszteredmény, ami nagyon jól hangzik

Nemrégiben kiszivárgott egy érdekes teszteredmény, amelyről egy Twitter felhasználó, a CapFrameX számolt be – ez lényegében egy alkalmazáshoz tartozó Twitter fiók, amely a képkockák elkészítéséhez szükséges időt méri. A beszámoló alapján a BIG NAVI a 3DMark FireStrike tesztjében 11500 pon tot szerzett, ami igen jól hangzik, hiszen a GeForce RTX 3080 jellemzően 10 600 pont elérésére képes ebben a tesztben – az AMD újdonsága 8,5%-os előnyt tudhat magáénak.

Az sajnos nem világos, hogy pontosan melyik kártyát tesztelték, ugyanis nem mindegy, hogy a NAVI 21 XT, vagy a NAVI 21 XTX van-e a pontok mögött. Jó eséllyel ez a szivárgás egy AIB partnertől származhat, azaz a NAVI 21 XT-ről lehet szó. Azt persze fontos megemlíteni, hogy az eredményt illik távolságtartóan kezelni, hiszen mégis csak pletykáról van szó, valamint az is valószínű, hogy a drivert még optimalizálják, így a teljesítmény kisebb mértékű növekedésére lehet számítani.

Lencsevégen egy állítólagos BIG NAVI NYÁK

A szivárogtatók egy fotóval szemléltették, mire számíthatunk a BIG NAVI sorozat esetében, már ami a nyomtatott áramköri lapot illeti. A lenti fotón egy Radeon RX 6900 XT, vagy egy Radeon RX 6800-as sorozatú videokártya látható, a pontos típus nem derült ki, valamint a GPU-t is kitakarták sajnos.

Annyi látszik, hogy a GPU körül nyolc darab GDDR6-os memórialapka foglal helyet, ami megerősíti a korábbi pletykákat, tényleg 256-bites memória-adatsínre lehet számítani. A tápellátást két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül biztosíthatjuk, amelyek egy 16 fázisú VRM-en keresztül látják el megfelelő mennyiségű árammal a fedélzeten található komponenseket.

Galéria megnyitása

A videó kimenetek között ezúttal két DisplayPort, egy HDMI és egy USB-C port sorakozik. Látszanak még ventilátor csatlakozók, valamint jó eséllyel ARGB tüskesor is található a kínálatban, ami a színes fényáradatról gondoskodik. A kártyán még egy kétállású kapcsolót is fel lehet fedezni, ami arra utal, hogy dupla BIOS-t használt gyártója. Valószínűleg egy AIB modellről van szó, azaz RX 6800-as videokártyát rejthet a fotó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap