BIOS-ból elérhető MEMTEST86-ot kapnak az ASUS egyes alaplapjai

És extraként még az AIDA64 Extreme használatára jogosító licenc is lapul a csomagban, aminek alighanem sokan fognak örülni.

BIOS-ból elérhető MEMTEST86-ot kapnak az ASUS egyes alaplapjai

Az ASUS egy hasznos funkcióval bővítheti következő generációs alaplapjainak repertoárját, ami nem csak általános hibakeresés alkalmával jöhet kifejezetten jól, de memória-tuning alkalmával is jó szolgálatot tehet. Az új funkció a tervek szerint a RoG sorozatú Z590-es alaplapok kiváltsága lesz, amelyek a Rocket Lake-S modellekhez készített alaplapok között a csúcskategóriát képviselik, természetesen árazásuk is ennek megfelelően alakulhat.

Galéria megnyitása

Ahogy az a korábbi információk alapján már nem titok, a Rocket Lake-S processzorok valamikor az idei év első negyedévében, talán március második fele után érkezhetnek meg a piacra, igaz, egyes források már áprilisi rajtról beszélnek. Az új processzorok számos területen hoznak újításokat, ugyanis a processzormagok végre új architektúrára, a Cypress Cove-ra költöznek, valamint az iGPU is új architektúrát kap, ami nem más, mint a Gen12, azaz az Xe.

A friss modellek még mindig 14 nm-es csíkszélességgel készülnek majd, a Comet Lake-S generációhoz képest kettővel kevesebb processzormagot és néggyel kevesebb szálat kínálnak maximális kiépítésben, a TDP keretek azonban hasonló szinten helyezkednek majd el. Az új processzorok ezzel együtt memóriavezérlő terén is fejlődni fognak, hiszen a natív memóriatámogatás DDR4-3200 MHz-re ugrik, a támogatott DDR4-es memória-órajel pedig DDR4-5000 MHz felett tetőzik, de utóbbi természetesen már tuningnak számít, így nincs garancia az említett tartomány stabil elérésére.

Galéria megnyitása

A memóriatuning alkalmával igen hasznos segítség lesz az ASUS RoG Z590-es sorozatú alaplapokba épített MEMTEST86 alkalmazás, amit a BIOS-on belül lehet majd elérni. Az alkalmazás jóvoltából nem lesz szükség külön eszközre és szoftverre a MEMTEST86 használatára, ami kényelmes és gyors tesztelést tesz lehetővé, az eredményről készített jelentést pedig a BIOS-ban lehet eltárolni a későbbi megtekintés érdekében. Az új funkció akkor válik elérhetővé, ha az UEFI menüben az EZ Mode helyett az Advanced Mode nézetet választjuk.

Galéria megnyitása

Az új ASUS RoG Z590-es alaplapok ezzel együtt egy másik üdvözlendő extrát is kínálnak leendő tulajdonosaiknak, ez pedig nem más, mint a népszerű rendszerinformációs-, diagnosztikai- és tesztprogram, az AIDA64 Extreme változatának 60 napos használatára jogosító licenc. Az érdekes extrákról @momomo_us számolt be elsőként – szerinte a RoG B560-as sorozatú alaplapok is megkapják majd az AIDA64 Extreme 60 napi használatra jogosító licencét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap