Betiltották a Dead Island: Riptide TV reklámját

Az Ausztrál tévében bemutatott reklám a témája miatt került le a műsorról.

Betiltották a Dead Island: Riptide TV reklámját

A Dead Island: Riptide TV reklámja azután került le az Ausztrál tévék műsoráról, hogy többen is panaszt tettek a témája miatt, amely ezúttal nem a zombik, vagy a brutális erőszak volt, hanem az öngyilkosság.

Az ausztrál hivatal, amely azért felelős, hogy a hirdetések megfeleljenek az előírásoknak annak ellenére tiltotta be a reklámot, hogy a játék helyi disztribútora, az AIE megkérte, hogy ne tegye. Az AIE arra apellált, hogy az öngyilkosság szerepeltetése a hirdetésben a témához illő volt. Nyilatkozatuk így szólt: "Az erőszak filmes ábrázolása a hirdetésben azt a célt szolgálta, hogy bemutassa azt a véget nem érő rettegést, amellyel a játék karaktereinek szembe kell néznie. A reklám bemutatja a helyzetük reménytelenségét, miközben a zombi hordák rájuk vadásznak és mindezt anélkül teszi, hogy valóban bemutatná a zombik és a karakterek közötti erőszakos interakciót."

A hivatal ezzel nem értett egyet, elismerték, hogy a sztori kitalált, és az események stilizált formában kerültek megjelenítésre, de ők az öngyilkosságot olyan erőszakos cselekményként könyvelték el, amely még egy felnőtteket megcélzó számítógépes játék hirdetésében sem szerepelhet. "Az öngyilkosság témája nagyon fontos közösséget érintő ügy és az olyan képek, amelyek erősen utalnak rá nem helyénvalóak egy számítógépes játék TV reklámjában."

Nem ez az első eset, hogy vissza kellett vonni egy a Dead Island: Riptide hirdetést. A játékot kiadó Deep Silvernek korábban nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie a bikinis, véres, megcsonkított női torzót ábrázoló szobros Zombi Bait gyűjtői kiadás és annak hirdetései miatt. "Őszintén bánjuk" - így szólt a bocsánatkérés, amely talán mégsem volt annyira őszinte, a különlegesen ízléstelen gyűjtői kiadás ugyanis végül forgalomba került.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward