Beszélt a kamerás terveiről a OnePlus

A vállalat most nem arra fókuszál, hogy tovább szaporítsa a lencséket a hátlapon, van ennél sokkal fontosabb feladat is.

Beszélt a kamerás terveiről a OnePlus

A napokban a OnePlus egy New Yorkban tartott esemény keretében, ami a Open Ears Forum névre hallgatott, elárulta, hogy milyen irányba szeretné elvinni most a kamerái fejlesztését. Ennek a rendezvénynek a keretében egyébként a látogatók elmondhatták a véleményüket, hogy milyen igényeik vannak, és a OnePlus is beszélt arról, hogy milyen irányon dolgozik.

A Open Ears Forum keretében leginkább a kamerák voltak a figyelem középpontjában, erről a területről lehetett a legtöbbet hallani. És kiderült, hogy a OnePlus nem szeretne beállni a sorba, és a trendekkel szembe menve próbálja fejleszteni a következő generációs mobilját, illetve mobiljait.

Galéria megnyitása

Manapság a legtöbb gyártó szeme előtt jóformán csak az a cél lebeg, hogy minél több kamerát sorakoztassanak fel az okostelefonok hátlapján. Már olyan modult is láttunk, ami 5 képalkotóból állt, nem beszélve a HMD Global által a Nokia 9 PureView-ba pakolt megoldásról, aminél összesen hat szenzor lett használatba véve. Ezzel a módszerrel a legtöbb esetben egyre rugalmasabban használható kamerarendszereket lehet kisakkozni, de a OnePlus inkább a minőségre szeretne rámenni jelen állás szerint.

Az elsődleges prioritás most az, hogy az expozíciót, a színeket és a fehéregyensúlyt konzisztenssé tegyék a fejlesztők a három kamera esetében. A OnePlus azt vallja, hogy a normál, az ultra-széles látószögű, és a zoom kamera triója az ideális, amíg a minőség nincs egy szinten. És el akarja érni, hogy ezekkel a kamerákkal nagyon hasonló minőségű, színvilágú fotók készüljenek, mintha egyetlen képalkotó csinálná a képeket, videókat, csak eltéző gyújtótávval.

Galéria megnyitása

Célja a OnePlusnak az is, hogy mindegyik kamerával lehessen 4K Ultra HD felbontású mozgóképet rögzíteni. Sőt mi több, ezek között gond nélküli átmenettel lehessen váltani a felvételek közben. A videózáshoz pedig még további adalék, hogy több kamerával a szimultán mozgóképfelvételek készítését is megoldanák.

Külön jó hír, hogy a OnePlus a lehetőségeihez mérten a meglévő kamerarendszereket is próbálja majd javítani különböző irányzott szoftverfrissítések révén. Tehát a OnePlus aktuális mobiljainál is lehet arra számítani, hogy egyre jobb lesz például a képi világot érintő konzisztencia. A Galéria alkalmazása is kapni fog néhány izgalmas új funkciót, melyek például az integrált videoszerkesztőben lesznek tetten érhetőek. Számítani lehet LUT támogatásra és színkorrekciós, digitális fényelés (color grading) eszközökre is egyebek mellett, amikről nem esett szó az Open Ears Forum keretében.

Galéria megnyitása

A fejlesztések egy részéhez persze már új hardverekre lesz szükség, ez a következő generációs termékekkel valósulhat majd meg. Jobb záridőt és pontosabb automatikus fókuszálást, szuperstabilizálást, tovább fejlesztett time-lapse és éjszakai módot is kaphatunk majd sok más újítás mellett.

A OnePlus az elmúlt években fokozatosan egyre magasabb szintre ért, és már nem egy trendkövető, hanem sokkal inkább egy trendteremtő vállalattá vált. És reményeink szerint tényleg meg is valósítja majd ezeket a dolgokat.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap