Beszédfelismerés a PS4-ben?

A jelek szerint az új PlayStation konzolban már lesz beépített beszédfelismerő funkció, hasonlóan a Microsoft Kinectjéhez.

Beszédfelismerés a PS4-ben?

A jelek szerint az új PlayStation konzolban már lesz beépített beszédfelismerő funkció, hasonlóan a Microsoft Kinectjéhez. Ezt egy LinkedIn-en megjelent álláshirdetés támasztja alá, amire még az IGN bukkant rá korábban.

A hirdetés szerint San Franciscoban keresnek embert a 'Speech Recognition Engineering Intern' posztra, melyhez szükséges némi tapasztalat beszédfelismerésben és jelfeldolgozásban. A feladatok közt olyasmik vannak, mint "beszéld mögötti zajcsökkentés, beszéd észlelése, felismerés, lárma kiszűrése, stb.".

A feladatok listájából az szűrhető ki, hogy a technológiát olyan környezetben kell majd használhatóvá tenni ami meglehetősen zajos és más emberek beszélgetése is beszűrődhet zavaró tényezőként. Magyarán szólva működnie kell a cuccnak egy élettel és emberekkel teli nappaliban, vagy úgy, hogy közben tombol a hangfalakon az adott játék.

Mindez persze csak találgatás, de teljesen reálisnak tűnik, tekintve, hogy még egyébként sem vagyunk tisztában a PS4 minden új funkciójával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward