Bemutatta új televízióit a OnePlus, 55 ezer forinttól indul a széria

32-től 55 hüvelykig terjedő képátlókkal számolhatnak az érdeklődők, és minden esetben az Android TV rendszer lesz biztosított saját felülettel.

Bemutatta új televízióit a OnePlus, 55 ezer forinttól indul a széria

A OnePlus tavaly lépett be az televíziók piacára, és eléggé drága modellekkel indított. Most viszont széles ársávot lefedve jelentek meg újabb konstrukciók, így szinte mindenki találhat megfelelő opciót magának. Kettő külön sorozatban indultak el az újdonságok, a kisebb készülékek az Y1 modellek, a nagyobb pedig az U1.

OnePlus 55U1

A OnePlus U1 televízió 55 colos méretben debütált, és ez már meglehetősen gazdag lehetőségekkel szolgál minden szempontból. A készülék 4K Ultra HD minőséggel szolgál, és természetesen LED-es háttérvilágítással lett ellátva. Arról külön nem esett szó, hogy a világítás milyen típusú, de a dinamikus kontrasztra elvileg nem lehet majd panasz. A berendezés 93%-os DCI-P3 színtérlefedéssel szolgál. Támogatott a Dolby Vision, a HDR10, a HLG, de még a jelenetekhez igazodó HDR10+ is.

Galéria megnyitása

A tervezők Gamma Engine címszó alatt rengeteg képjavító megoldást szállítanak, hogy az élmény jobb lehessen. Van itt MEMC eljárás, Super Resolution felbontásjavítás, zajszűrés, színtér térképezés, és még egy sor kisebb-nagyobb funkció. A normál videókból is lehet majd kiemelkedő dinamikájút varázsolni, és így tovább.

Az Android TV 9.0 rendszer fut a OnePlus 55U1 modellen, ennek köszönhetően elérhető a Play Áruház a hatalmas alkalmazáskínálatával, de van gyárilag biztosított Chromecast funkció is. Biztosítja a berendezés a Google Assistant szolgáltatást is, és az Amazon Alexa is használható.

Az OxygenPlay grafikus felület könnyen áttekinthetően gondoskodik majd óriási tartalomkínálatról. Minden lényeges streaming szolgáltatás előre van telepítve a tévére. Rendelkezik külön gyerekmóddal és van játékos mód is, ahol az alacsony késleltetésre koncentrál a készülék a megjelenítés során. Lehet vezérelni az eszközt mobilról, és ha kell, tud spórolni az adatforgalommal. Frissítéseket rendszeresen kap majd az 55U1, és ezek OTA lesznek telepíthetőek.

Galéria megnyitása

A beépített hangrendszer valós 30 wattos teljesítményű, és összesen négy hangszóróból áll össze, van kettő magassugárzó és kettő mély-közép hangkeltő. Támogatott a Dolby Digital Plus, a Dolby Atmos és a DTS-HD formátum is.

A készülék kávája nagyon vékony, ennek köszönhetően 95 százalékos a hasznos felület aránya. És a legnagyobb területen csak 6,9 milliméter vastag a háza, ami a kellő merevség elérése érdekében szénszálas megerősítésű.

Galéria megnyitása

Végül még el kell azt mondani, hogy támogatja a kétsávos Wi-Fi-t, valamint Bluetooth modullal is rendelkezik. Található rajta három HDMI, melyek közül egy ARC támogatást is biztosít, akad továbbá optikai csatlakozás, Ethernet és kettő darab USB is, melyek közül az egyik USB 3.0-s.

OnePlus 32Y1 és 43Y1

A OnePlus kettő alacsonyabb árfekvésű készüléke között lényegében csak a panel jelenti az eltérést, az viszont eléggé jelentősen különbözik. A OnePlus 32Y1 egy 32 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami csak HD Ready, tehát 1366 x 768 képpontos felbontású, míg a 43Y1 már Full HD minőséget képes biztosítani. A képernyők LED-es világítást kaptak, és a színeik szépek lesznek, ugyanis a 93%-os DCI-P3 színtérlefedés itt is adott.

Galéria megnyitása

Van Gamma Engine is, de már kevesebb képjavítási lehetőséggel szolgál ez, itt már MEMC nincs, de dinamikus kontraszt, zajszűrés, színtér térképezés és még néhány apróság itt is akad azért. Az operációs rendszer ugyanaz, mint az U1 modellnél, az Android TV 9.0-s verzióját futtatják a televíziók a fent ismertetett szoftveres extrákkal javát is megtartva. A játékos és a gyerekeknek szóló mód már nem biztosított, de minden más igen.

Galéria megnyitása

Az alacsonyabb árazású televíziók kétcsatornás hangrendszert kaptak, sztereóban tudnak majd megszólalni, és összesen 20 wattos teljesítménnyel szolgálnak. Dolby Audio támogatás van, viszont a komolyabb térhangot ezek már nem tudják virtuálisan produkálni. A kapcsolati lehetőségeket tekintve van 802.11 a/b/g/n WLAN és Bluetooth 5 modul, valamint kettő HDMI aljzat, melyek közül az egyik ARC lehetőséget is nyújt, biztosított kettő USB, egy optikai kimenet, és egy Ethernet csatlakozási felület is.

Galéria megnyitása

A OnePlus TV 55U1 modell a legdrágább alanya hírünknek, ezért a modellért Indiában átszámolva kb. 210 ezer forintnak megfelelő összeget kell leszurkolni. A 43Y1 készülék már jóval olcsóbban kelleti majd a bájait, ez már csak kb. 95 ezer forintnak megfelelő összegbe fog kerülni, azok pedig, akik a 32Y1-et szeretnék hazavinni, megússzák nagyjából 55 ezer forintnak megfelelő rúpia kifizetésével a vásárlást. A televíziók eleve Indiában készülnek, és ott is lesznek először elérhetőek a következő napokban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap