Bemutatkozott az RTX 2060, és nincs belőle hat féle változat

Legalábbis egyelőre, később még terjeszkedhet lefelé az Nvidia.

Bemutatkozott az RTX 2060, és nincs belőle hat féle változat

A CES-en, helyi idő szerint hajnali 5-kor kezdődött az Nvidia előadása, amin a szokásos sugárkövetés-MI kombós felvezetés után (ami ezúttal kifejezetten hosszúra, 1 órásra sikerült) bemutatták az RTX 2060-ast. Az előzetes híresztelések hat féle kártyáról beszéltek, de pletykákban szereplő változatokból, csak a legerősebb bukkant most fel az Nvidia honlapján.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az RTX 2060-as 1920 CUDA, 240 tensor és 30 RT magot tartalmaz, melyek alap órajele 1365 MHz, az átlag-boost pedig 1680 MHz-es, legalábbis a Founder’s Edition esetében. A memóriavezérlő, akárcsak a GTX 1060 esetében, ezúttal is 192 bites, a végén azonban már 14 GHz-es GDDR6-os memória modulok lógnak, és ennek köszönhetően a sávszélesség közel a duplájára nőtt (336 GB/s-ra).

Galéria megnyitása

Az Nvidia egyelőre nem osztott meg túl sok információt a kártyával kapcsolatban, annyi biztos, hogy a Founder’s Edition 349 dollárba kerül, míg az egyszerűbb példányok valószínűleg 300 környékén lesznek, ami 50 dollárral több, mint a GTX 1060 idejében. Ez árban a GTX 1070 mostani szintjére teszi a kártyát, és teljesítményben sem lehet lejjebb, de erről majd az első tesztek lerántják a leplet. Az előadáson azt láthattuk, hogy 1440p-ben DLSS-sel és RT-vel 60 fps felett képes tartani a Battlefield V-öt a kártya, DLSS nélkül pedig ~45 fps-re esik le.

Valószínű, hogy akárcsak az előző generációnál, az Nvidia most is fog olcsóbb példányokat készíteni a szériából, akár a pletykákban látott GDDR5-ös variánsokat, vagy a kevesebb aktív shaderrel rendelkezőket (sőt, még a tiltott RT magos változat sem elképzelhetetlen).

Az RTX 2060-as január 15-én kerül a boltok polcaira, és indulásakor frissíti az Nvidia a jelenlegi játékcsomag ajánlatait is. 2060 vagy 2070 mellé választhatunk majd a Battlefield V és az Anthem közül, míg a 2080 (Ti) mellé megkapjuk mind a kettőt. Ez az ajánlat az eddigi gyakorlatnak megfelelően valószínűleg Magyarországon is élni fog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap